Оштрафували гребінківця за пияцтво на робочому місці

До компетенції адміністративної комісії при виконавчому комітеті Гребінківської міської ради відноситься розгляд справ про адміністративні правопорушення передбачені КУпАП, в тому числі і про порушення правопорядку на робочому місці.
Минулого тижня відбулося чергове засідання, яке провела голова комісії, секретар міської ради Людмила Цапенко.
Цього разу члени адмінкомісії розглядали справу про перебування на робочому місці у нетверезому стані працівника одного з підприємств.
Оскільки, підставою для розгляду справи про адміністративне правопорушення адміністративною комісією є протокол про адміністративне правопорушення, складений у встановленому порядку, то голова комісії познайомила членів комісії із матеріалами справи. Щоправда, цього разу, в адмінпротоколі пояснення правопорушника було відсутнє. А це сталося тому, що він перебував у такому стані алкогольного сп’яніння, що не міг, навіть, ручки тримати, а не те, що писати.
Та все ж, адміністративна комісія повинна чітко з’ясувати обставин справи, виявити причини та умови, що сприяли вчиненню цього правопорушення.
Розгляд справи відбувався за участі особи, яка і скоїла правопорушення. На засіданні заслухали його пояснення та свідчення представників підприємства, у якому і відбувалося правопорушення. Виявляється, що 8 лютого цей працівник з’явився на роботу у нетверезому стані. Це одразу помітили інші працівники, повідомили керівництво, запросили медичного працівника для підтвердження стану сп’яніння та викликали представників поліції для складання протоколу про адміністративне правопорушення.
Отож, згідно статті 179 КУпАП, в якій зазначено: “Розпивання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв на виробництві (на робочих місцях, у приміщеннях і на території підприємств, установ, організацій) або перебування на роботі в нетверезому стані, – тягне за собою накладення штрафу від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Участь майстрів, начальників дільниць, змін, цехів та інших керівників у розпиванні з підлеглими їм працівниками пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв на виробництві або невжиття ними заходів до відсторонення від роботи осіб, які перебувають у нетверезому стані, або приховування ними випадків розпивання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв чи появи на роботі в нетверезому стані підлеглих їм працівників, – тягне за собою накладення штрафу від чотирьох до шести неоподатковуваних мінімумів доходів громадян”.
Члени комісії розглянули матеріали справи і вирішили призначити правопорушнику штраф в сумі 51 грн.
Постанова адміністративної комісії може бути оскаржена. Але чи залишиться такий працівник на своїй роботі чи ні – це вже інше питання…