Жінка завжди знайде справу для душі

Катерина Сергіївна Терещенко з Гребінки все життя працювала у пасажирському вагонному депо оператором газової котельні. На цьому легендарному підприємстві трудився і її чоловік – Григорій Іванович. Подружжя виховало чудових дітей – сина Івана та доньку Людмилу. Рід Терещенків продовжують онуки Влад, Тимофій, Сергій та правнуки Софійка і Матвій. Григорій Іванович та Катерина Сергіївна у любові та злагоді прожили все життя, відсвяткували й своє золоте весілля.


І двір, і будинок родини Терещенків облаштовані для онуків і правнуків. Є і маленькі ліжечка, і гойдалки, і басейн, і фонтанчик. Багато квітів і яскравих фарб. А стіни оселі виблискують на сонці всіма барвами веселки. Адже скрізь красуються картини, вишиті бісером. Камінчики відгукуються сонячним променем своїм блиском. Катерина Сергіївна своїми руками створила таку красу!


Доля жінці дарувала радість, та приносила в родину біду і смуток. Три роки тому трагічно загинув чоловік. Катерина Сергіївна перенесла багато операцій, потрапила в аварію. Та діти і онуки не дають їй впасти духом, допомагають та підтримують. Син Іван з родиною мешкає в Києві, очолює агрофірму. Коли в країні розпочалася війна, Іван став волонтером. Передає на фронт автівки, дрони, купує солдатам бронежилети. Допомагає він і мамі, часто приїздить до рідного дому, виконує чоловічу роботу. Донька Людмила проживає в Чехії, навідує маму рідко. Коли приїздить, як дарунок, привозить Катерині Сергіївні чеський бісер. Він – найкращий для вишивки, в Україні коштує дорого. Та й для вишивання картини різнокольорового бісеру потрібно багато.


Захоплення вишивкою бісером у Катерини Сергіївни почалося вже на пенсії. Вона лікувалася у столичній лікарні, і почула розмову санітарок про бісер. Дівчата вишивали картини і показували їх колежанкам. Катерина Сергіївна побачила ту красу і закохалася! Після лікування зразу пішла до магазину і придбала тканину з вибитим малюнком. То була Матір Божа з Немовлям. Накупила різнобарвного бісеру та взялася до роботи. Це при тому, що жінка має поганий зір, перенесла офтальмологічну опера-цію.

Та в окулярах і з великим ентузіазмом почала вишивати ікону. Та перша її робота і зараз займає почесне місце серед старовинних родинних ікон. Катерина Сергіївна вишила 12 ікон і освятила їх у церкві. Такі обереги від мами мають і діти, і онуки, і рідні, і друзі. Рамочки для її робіт виготовляв чоловік. Григорій Іванович мав золоті руки, і будь-яку роботу виконував ідеально. То вишиті бісером картини, обрамлені і оформлені, стали окрасою оселі.


Найбільше Катерина Сергіївна любить вишивати пейзажі, картини природи оживають в її руках. Квіти вражають своїми кольорами і формами. Букети в рамочках буяють, наче на клумбі.
І та краса дуже тішить Катерину Сергіївну, адже вона знайшла улюблену справу для душі!