Комунальники займаються формуванням крони дерев по вулиці Євгена Гребінки (відео)

Працівники Гребінківського комунального підприємства займаються благоустроєм – розчищають сніг, прибирають сміття та обрізають дерева. Зима – хороший час для обрізки та формування крони  дерев. А оскільки у нашому місті багато давніх насаджень, і вони потребують щорічного догляду та спостереження, комунальники регулярно перевіряють кожне дерево. І якщо є причини вважати дерево аварійним, і воно може нести загрозу для мешканців, таке дерево зрізають під корінь.

 

Вже не один рік Гребінківські комунальники омолоджують старі насадження по вулицях. Різна була реакція на цей процес, але як показав час, дерева після такої обрізки добре себе почувають, відростають і згодом мають гарний вигляд.

Вже два тижні колектив благоустрою Гребінківського ККП займається формуванням крони дерев, а це в основному каштани, по вулиці Євгена Гребінки. Як розповіла нам Ганна Григорівна Шкиря, працівники комунгоспу та гребінківці, які працюють на громадських роботах, злагоджено виконують повний цикл роботи. Спершу пильщики Валентин Копилов, Віктор Даценко, Знахаренко Юрій, Василь Юрченко обпилюють гілки, відділяючи товщі на дрова. Часто доводиться залучати автомобіль вишку, за кермом якої уже багато років працює Микола Мінченко. Але і тонкі гілки не викидаються у смітник. З них теж є користь. Володимир Лазаревський та Світлана Махкамова підносять ці гілки до подрібнювача. А вже тут працюють по черзі Оксана Мірошниченко, Людмила Глушко, Світлана Сердюк. Дробильним апаратом керують Іван Богославець та Віктор Добреля. А тракторист Олександр Скляр на своєму тракторі відвозить дрова та подрібнені гілки до людей для опалення помешкань. Адже уже не один рік комунальники надають безкоштовно дрова для опалення будинків пільговим категоріям населення. До комунальників звертаються пенсіонери, багатодітні, родини військових та інші пільговики і отримують під двір причеп подрібнених, напиляних дров.

Одночасно на ділянці може працювати чимало людей. Таким чином виконується повний цикл роботи. І в результаті залишається доглянута вулиця, омолоджені дерева, заготовлені дрова для пільговиків і чиста та прибрана територія рідного міста.