“В людях ви знайдете тепло”

Гребінківська громада межує зі Шрамківською громадою, що на Черкащині. Наші області не лише сусіди, а й мають спільну історію, пов’язану визначними постатями українців. Серед таких славетних земляків – Євген Павлович Гребінка та Тарас Григорович Шевченко. До Дня народження славетного Кобзаря Степанівський будинок культури Шрамківської територіальної громади підготував концертну програму. Аматори сцени завітали й до Мар’янівки, як колись Т.Г.Шевченко приїздив на гостини до Євгена Павловича Гребінки.

Делегація зі Степанівки відвідала родинне кладовище Гребінок та поклала квіти до пам’ятника Є.П.Гребінці. Благодійний концерт “Шляхами Т.Г.Шевченка” відбувався в Мар’янівському сільському будинку культури. Глядацька зала була вщент заповнена. У вестибюлі стояла скринька “Для Збройних Сил України” та стенд зі світлинами земляків, які на полі бою виборюють нашу незалежність. Односельці приносили гроші на потреби воїнів. Адже завдяки їхній звитязі можливі такі концерти в наших громадах.
Художня самодіяльність Степанівського будинку культури складалася з виступів народного хорового колективу під керівництвом Заслуженого працівника культури України Миколи Коршака, жіночого вокального ансамблю, аматорського фольклорного колективу, аматорського сімейного колективу “Розрада” під керівництвом Миколи Короля. Всі виступи колективів здіймали шквал аплодисментів. Зі сцени звучали поезії Тараса Григоровича, біографічні розповіді про його гостини в наших краях. З цікавістю мар’янівці слухали і пісні, і вірші. Адже і бабусям, і дідусям, і молоді важливо зараз, в часи війни в країні, спілкуватися, отримувати позитивні емоції. В одній із пісень, виконаних акапельно аматорським фольклорним колективом Степанівського СБК були такі слова: “В людях ви знайдете тепло!”