Знову про захист довкілля, або результати роботи КП “Екосервіс-2022”

Сьогодні, 29 березня, у приміщенні Гребінківської міської ради відбулося засідання круглого столу керівництва Гребінківської, Пирятинської, Чорнухинської, Новооржицької  громад з представниками КП «Екосервіс -2022», представниками Глобального проекту «Захист довкілля в усьому світі» та  представниками  Проєкту  міжнародної технічної  підтримки України GIS, який співфінансується Європейським Союзом та Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини – Максимом Баріновим та Тарасом Журавлем. Засідання розпочав Гребінківський міський голова В. І. Колісніченко.

Запровадження у Гребінківській громаді роздільного збирання відходів вже дає свої результати. Містяни та сільські мешканці почали сортувати сміття та виносити в спеціальні контейнери, встановлені і в Гребінці, і в старостатах. На засіданні круглого столу звітували представники КП «Екосервіс -2022». Підприємство обслуговує Гребінківську, Пирятинську, Чорнухинську, та Новооржицьку громади. За час роботи новоствореного підприємства вдалося зібрати відсортованих відходів у Пирятинській громаді – 77 000кг, в Чорнухинській – 21 000кг, в Гребінківській – 14 000кг( і це лише за 3 місяці) , в Новооржицькій – 10 000кг. Сміттєвоз підприємства не встигає відвезти відходи, як контейнери знову наповнюються.

«Екосервіс-2022» проводить велику роботу з дітьми , акції та конкурси серед школярів. Переможців нагороджують цінними призами. Керівник підприємства розповів про результати акції «Мрій та Дій», та про призи для сільських шкіл –переможців. Також КП «Екосервіс -2022» допомагає Збройним Силам України, закуповує дрони та бере участь у благодійних акціях.

Представники міжнародних проектів говорили про важливість захисту довкілля, про  можливості кожного жителя  і кожної мешканки  зробити свої громади кращими. Від нашого поводження з відходами зараз залежить майбутнє наших дітей.