“Далекими стежками” до “Гребінчиної світлиці”

Сьогодні  замело та засніжило у Гребінці. Та незважаючи на лютневу поблажливу хуртовину,  гребінківці прийшли до міського будинку культури. Адже сьогодні продовжувалися культурно-мистецькі заходи з нагоди дня народження Є.П.Гребінки. У вестибюлі будинку культури зранку запрацювала виставка художніх робіт вихованців позашкільних навчальних закладів, книжкові виставки. Мистецькі роботи дітей викликали щире захоплення у глядачів.

Гребінківців та гребінківок зустрічала сільська прибрана хата зі старовинними ужитковими речами. Наче музейна кімната ожила та наповнилася людським гомоном, музикою та піснями. Обласне літературно-музичне свято «Гребінчина світлиця» розпочала ведуча Леся Баранівська. Вона від імені присутніх подякувала Збройним Силам України за можливість проводити такі заходи у нашій громаді. Було оголошено збір коштів для потреб 118 механізованої бригади, де служать наші земляки. Гребінківці мали змогу допомогти воїнам – вкинути гроші до скриньки.

Ведуча запросила присутніх на гостину до співочої родини земляків Є.П.Гребінки. З акторською майстерністю ролі господарів оселі виконали Олег Літвяков та Галина Сінчук. Родинна ідилія за святковим столом, коли бавляться діти та лунає українська пісня. Синочок Богданчик грає на сопілочці. В гості до родини завітав фольклорний гурт «Шум’я». І враз оселя заграла барвами голосів, наповнилася автентичною старовиною…

Театралізована інсценізація мала назву «Далекими стежками сьогодення». Чудово, що «далекими стежками», за будь-яких обставин, жителі нашої громади  йдуть  до «Гребінчиної світлиці»!

 

Фоторепортаж зі свята