Учасники клубу “Ветеран” спільно з слухачами “Університету третього віку” Гребінківського територіального центру говорили про Шевченка

9 березня Україна, що веде героїчну боротьбу за свою свободу і незалежність, відзначила 210 річницю з дня народження Тараса Григоровича Шевченка. На початку березня традиційно проходять Шевченківські дні. Учасники клубу “Ветеран” спільно з слухачами “Університету третього віку” Гребінківського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Гребінківської міської ради провели засідання, присвячене цій знаменній даті. Захід мав назву “Мій Шевченко”.

Адже Шевченко -наш геній, наш пророк – у кожного українця свій. Це пов’язано і з особистістю Шевченка, і з його творами. Його “Кобзар”- це друга Біблія для українців. А майже у кожній сільській хаті на чільному місці був портрет Тараса Шевченка в обрамленні вишитого рушника. Мама, бабуся, прабабуся дарувала для портрета свій найкращий рушник. Тож учасники зустрічі представили виставку своїх оберегів: рушників, сорочок, вишитих руками своїх мам та бабусь. А майстриня – вишивальниця Євгенія Чиж вперше презентувала свої чудові вироби: вишиті рушники, скатертини, картини.
Перед присутніми з розповіддю про Шевченкові “Кобзарі” виступила бібліограф Гребінківської міської публічної бібліотеки Олена Іващенко.Вона представила виставку “Кобзарів”, виданих у різні роки, різні століття.


Потім кожен бажаючий розповів про свого Шевченка, свої зустрічі з його творами, особливі почуття від них, прочитав улюблені вірші Шевченка. Перед учасниками зустрічі постав Шевченко- борець за волю, за національну ідею і Шевченко- проста людина, що переймається долею українського народу.
Шевченко -наш сучасник. Він живе і буде жити в серцях українців, а його невмирущий дух витатиме над Україною і допомагатиме нашим воїнам здобути Перемогу.”Борітеся – поборете. Нам Бог помагає…”