Заняття у Мобільному класі безпеки для учнів філії Гребінківська ЗОШ І-ІІ ступенів №1

Мобільний клас безпеки – це новий спільний проєкт для підвищення культури безпеки серед дітей від Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, створений за підтримки дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ в Україні.

20 березня співробітники ДСНС та Нацполіції провели перше заняття у Мобільному класі безпеки для учнів філії Гребінківська ЗОШ І-ІІ ступенів №1.Провідний інспектор ГУДСНС України у Полтавській області капітан служби цивільного захисту Стуц Б.О. розповів дітям про мінну безпеку, показав різні види мін, розповів про алгоритм дій в разі виявлення незрозумілих, підозрілих предметів та про правила поводження на замінованих територіях.


Також учні прослухали мінілекцію про пожежну безпеку, яку провів головний інспектор Лубенського РУ Довгаленко А.С. Він пояснив, що у разі виникнення пожежі потрібно першочергово подбати про свою безпеку та безпеку рідних, швидко викликати відповідну службу.


Далі зустріч з учнями продовжила інспектор СЮП Лубенського РВП ТУРНП в Полтавській області капітан поліції Куц О.Г.Вона розповіла про обов’язки та права пішоходів, правила руху для велосипедистів. Учні отримали нагоду стати учасниками різних змодельованих ситуацій, які можуть статися на дорозі,та шукали можливості їх вирішення.