Експерти проекту PROSTO провели тренінг для старост Гребінківської громади

Сьогодні, 5 березня, до Гребінківської громади завітали експерти проекту PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” Ольга Калініченко та Андрій Мацокін. Все задля того, щоб допомогти покращити якість надання послуг для жителів старостинських округів та для містян. Тому на засідання “круглого столу” були запрошені сільські старости, працівники Гребінківського ЦНАПу, керівники відділів міської ради.

Цього року представники проекту PROSTO в Україні та міський голова Віталій Колісніченко підписали меморандум про співпрацю щодо посилення інституційної спроможності інституту старост та покращення якості доступності публічних послуг Гребінківської територіальної громади Полтавської області. Координацію партнерської співпраці громади та проекту здійснює секретар Гребінківської міської ради Людмила Цапенко.


На початку тренінгової програми пані Ольга запросила старост до розмови. Кожен очільник та очільниця старостинського округу розповідали про себе, про проблеми та досягнення старостатів, відповідали на запитання експертів. Говорили про посилення здатності громад інформувати про послуги у ЦНАП через соціальні мережі, через створені групи у Вайбері чи Фейсбуці. Спроможність старост надавати адміністративні послуги дуже важлива для забезпечення доступності послуг у віддалених населених пунктах . Комплект комп’ютерної техніки для покращення надання адмінпослуг населенню від проєкту PROSTO вже отримала староста Кулажинсько – Наталівського старостинсього округу Людмила Безугла.
Проєктом було надано комп’ютер, ноутбук, джерело безперебійного живлення, багатофункціональний офісний пристрій, мобільна валіза для надання послуг. Окрім допомоги у вигляді комп’ютерної техніки, проєкт вже надавав консультаційну допомогу старостам. “Спільна робота експертів, керівництва громади і ЦНАПу піде усім на користь”, – зазначила пані Ольга.
Тренінг експертів проекту PROSTO був націлений на підвищення результатів діяльності виконавчих органів місцевого самоврядування та на покращення якості доступності публічних послуг.
Присутні подякували експертам проекту за цінний досвід та висловили сподівання на подальшу співпрацю!