Звіт міського голови та затвердження старости Майорщинського старостинського округу на сесії міської ради.

Вчора , 28 березня, у приміщенні міської ради зібралися керівники організацій та установ нашої громади, директори шкіл та садочків, старости та депутати. На 41 сесії Гребінківської міської ради VІІІ-го скликання розглядалося ряд важливих питань.


На початку роботи сесії, вже традиційно, міський голова В.І.Колісніченко зачитав список героїв-земляків, які віддали своє життя за незалежність України. Присутні вшанували загиблих Хвилиною Мовчання. «З Гребінківської громади мобілізовано 600 чоловіків. Зниклими безвісти вважається 26 воїнів, троє перебуває в полоні»,- розповів Віталій Іванович. Міський голова наголосив на важливості підтримки наших воїнів на фронті та зачитав Подяки від командирів військових частин керівнику СФГ «Україна» С.І.Іванюті за придбання автомобіля та 200 систем ініціації для FPV дронів.


Присутні в залі заслухали звіт про результати діяльності Лубенської окружної прокуратури у 2023 році.
Потім на сесії прозвучав звіт міського голови у відповідності до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Віталій Іванович у своїй промові торкнувся всіх сфер діяльності Гребінківської громади та розповів про роботу міської ради та її виконавчих органів у 2023 році. Також міський голова розповів про вагомі здобутки гребінківців та гребінківок у спорті. Міська рада підтримує талановиту молодь, відповідно до Програми роботи з обдарованою молоддю школярам призначається щомісячна стипендія в розмірі 2000 гривень. На цій сесії за поданням відділу освіти виконавчого комітету Гребінківської міської ради депутати призначили стипендію Анастасії Тарасенко, вихованці Гребінківської ДЮСШ, члену резервного складу національної збірної команди України з футзалу , чемпіонці України з футболу серед жіночих команд першої ліги 2022-2023 років, бронзовій призерці чемпіонату України з футзалу серед жіночих команд Вищої ліги сезону 2022-2023 років.
Депутати затвердили розпорядження міського голови про надання матеріальних допомог відповідно до програм Гребінківської міської територіальної громади.
Також на сесії проголосували про внесення змін до показників бюджету Гребінківської міської територіальної громади на 2024 рік та про внесення доповнень до Переліку другого типу об’єктів комунальної власності Гребінківської міської територіальної громади для передачі в оренду без проведення аукціону.
Депутати затвердили передачу майна комунальної власності в оперативне управління Березівській ЗОШ І-ІІ ступенів.
На сесії було затверджене рішення про проведення приватизації нежитлової будівлі (клубу) за адресою: Полтавська обл., Лубенський (Гребінківський) р-н, с. Сотницьке, вул. Центральна, 32; та про проведення приватизації будівлі за адресою: Полтавська обл., Лубенський р-н, м. Гребінка, вул. Гребінки Євгена, 9.
На сесії були внесені зміни до рішення 40 сесії Гребінківської міської ради 8 скликання від 22 лютого 2024 року №2531 та зміни до рішення 33 сесії Гребінківської міської ради 8 скликання від 21.06.2023 №2106.
Депутати внесли зміни до Положення про фінансовий відділ виконавчого комітету Гребінківської міської ради та до Програм Гребінківської міської територіальної громади.
На сесії заслухали інформацію голови комісії Н.М.Рички про результати громадського обговорення щодо підтримки кандидатури на посаду старости Майорщинського старостинського округу.

176 жителів із 808 жителів старостинського округу підтримало кандидатуру О.В.Сікач, що становить 21,78%. Зі своєю програмою роботи на новій посаді виступила перед присутніми Олена Валеріївна. Депутати затвердили О.В.Сікач на посаду старости Майорщинського старостинського округу. Старості присвоєно 11 ранг посадової особи місцевого самоврядування у межах п’ятої категорії посад.

 

Багато питань, як завжди, стосувалося розгляду звернень щодо надання дозволів на розробку документації із землеустрою.

Широке обговорення в залі викликали питання про затвердження документації із землеустрою та надання в оренду ТОВ «КП Лісозахист» земельних ділянок комунальної власності під полезахисними лісовими смугами за межами населених пунктів.
Депутати проголосували про припинення права користування земельними ділянками, поновлення, заключення, внесення змін до договорів оренди, надання земельних ділянок в користування та внесення змін до рішень сесій.


В «Різному» депутати обговорили склад комісії для обстеження земельних ділянок під полезахисними лісовими смугами за межами населених пунктів.
Сесію провів голова міської ради В.І.Колісніченко.