“В цьому залі ви нам не читали моралі…” Турнір пам’яті Юрія Антоновича Тарасюка

Сьогодні у манежі стартував Відкритий чемпіонат Полтавської області з легкої  атлетики  пам’яті  нашого тренера і вчителя Юрія Антоновича Тарасюка.  Знову, як в старі та добрі часи, до спортивної зали прийшли його вихованці та учні, щоб засвідчити свою пошану Великому Педагогу. Скільки б не минуло часу, а всі покоління жителів  нашого міста пам’ятатимуть Юрія Антоновича, згадуватимуть його настанови та поради. А високі досягнення його учнів – доказ майстерності тренера. Продовжує спортивні традиції родини Тарасюків його  донька – Олена Юріївна. Тепер вже її вихованки– Чемпіонки України…

До Гребінки сьогодні з’їхалися діти з різних куточків України  – з Бахмута , Білої Церкви, Балаклії, Київа, Кременчука, Карлівки,Лубен, Лохвиці, Миргорода, Ніжина, Пирятина, Прилук, Ромен, Черкас, Яготина. Команди юнаків і дівчат 2007-2008р.н, 2009 – 2010 року народження   з дитячо-юнацьких спортивних шкіл приїхали продемонструвати свої досягнення в різних легкоатлетичних дисциплінах.

Розпочала турнір пам’яті директора Гребінківської ДЮСШ Ю.А.Тарасюка  ведуча – Леся Баранівська. Леся подякувала  всім, хто доклав чимало зусиль для проведення змагань, підтримку і мотивацію спортсменів. Учасники турніру оплесками подякували Збройним Силам України за те, що сьогодні знову вирує спортивне життя у Гребінківському легкоатлетичному манежі.

Парад команд учасників вітала українська спортсменка, легкоатлетка, заслужений майстер спорту України, бронзова призерка Олімпіади 2004 року зі  стрибків у висоту, учасниця Олімпіад 1996, 2008, 2012 років, багаторазова призерка престижних міжнародних змагань, нагороджена Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня – Вікторія Іванівна Стьопіна.

З вітальним словом до юних  легкоатлетів звернулися: секретар Гребінківської міської ради  Л.В.Цапенко, заступник міського голови Л.М.Радченко, президент Федерації легкої атлетики м.Києва В.Р.Грінюка, головний тренер збірної України з легкої атлетики В.Г.Тиртишник, віце-президент Федерації легкої  атлетики Полтавської області О.В.Горбачов. Своєю історією успіху поділилася з юними спортсменами вихованка Юрія Антоновича та Олени Юріївни Тарасюків – майстер спорту України з потрійного стрибка, бронзова призерка чемпіонату Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій з легкоатлетичних змагань 2024 року – Вікторія Баранівська.

Право покласти квіти на могилу Ю.А.Тарасюка було надано його вихованцям: Роману Тютюннику, Вікторії Баранівській та Вікторії Козін.

Сьогодні спортсмени змагаються в таких дисциплінах:  біг на 1500метрів, на 400 метрів, на 60 метрів та біг на 60 метрів з бар’єрами; штовхання ядра, стрибки в довжину та висоту, потрійний стрибок та естафета. Бажаємо хлопцям та дівчатам продемонструвати особисті рекорди та волю до перемоги!

… А в пам’ять про Юрія Антоновича  звучала пісня під гітару у виконанні першого заступника Гребінківського міського голови Володимира Зінченка. Щемом у серці запеклися слова: «В цьому залі ви нам не читали моралі , просто місце нам всім в вашім серці знайшлось…»