Адміністративна відповідальність за порушення правил благоустрою

Мешканцю Гребінки, який порушив «Правила благоустрою населених пунктів Гребінківської МОТГ», рішенням адмінкомісії призначено штраф у сумі 80 неоподатковуваних мінімумів.

20 березня відбулося чергове засідання адміністративної комісії, яка діє при виконавчому комітеті Гребінківської міської ради. Засідання проводила голова комісії, секретар міської ради Людмила Цапенко, на засіданні були присутні 7 членів адмінкомісії.
На розгляд комісії було винесено одне питання і стосувалося воно порушення правил благоустрою.
4 березня уповноваженою особою проводився рейд по виявленню правопорушень передбачених ст. 152 КУпАП у м. Гребінка.
Приблизно о 15 годині по вулиці Миру неподалік пам’ятника Григорію Кагамлику місцевий мешканець пиляв дерево, яке росло біля новозбудованого майданчика для контейнерів з роздільного збирання побутових відходів. А гілки складав по інший бік майданчика між будинком № 17 та майданчиком. Була велика небезпека того, що гілка з дерева могла впасти прямо на майданчик та пошкодити паркан чи й самі контейнери.


Працівник міської ради підійшов і поцікавився: для чого гребінківець пиляє це дерево. У відповідь отримавши лише лайку, посадовець попередив порушника про відповідальність за ці протизаконні дії. Попросив припинити, а якщо дерево і справді заважає, то варто звернутися до Гребінківського комбінату комунальних підприємств. Є певні правила, яких варто дотримуватися у даній ситуації. За заявою на місце виїздить спеціальна комісія міськвиконкому, яка і визначає чи це дерево заважає чи воно буде визнане аварійним і лише тоді виконком міської ради винесе рішення про спилювання такого дерева.
Однак вимоги і роз’яснення були повністю проігноровані, а посадовець отримав на свою адресу лише образи і погрози. Нічого не залишалося як складати адміністративний протокол за засмічення території населеного пункту, порушення правил благоустрою населеного пункту, за ст. 152 КУпАП та викликати наряд поліції, адже громадянин відмовився пред’являти документи.


Варто зауважити, що цей громадянин уже не вперше порушує правила благоустрою, кілька місяців тому його уже попереджала уповноважена особа міськвиконкому про відповідальність за залишене сміття.
Тому, враховуючи всі факти та поведінку особи, яка засмічує територію міста, ігнорує законні вимоги працівника відділу благоустрою, рішенням адміністративної комісії цього громадянина притягнуто до адміністративної відповідальності – накладено штраф у сумі одна тисяча триста шістдесят гривень.
Повідомляємо також, що попереднім рішенням адмінкомісії про перебування працівника одного із залізничних підприємств у нетверезому стані було накладено штраф у розмірі 51 грн., що передбачено нормами ст. 179 Кодексу України про адміністративні правопорушення.