Ордени “За мужність” ІІІ ступеня посмертно отримали наші герої-земляки

7 травня у Гребінківській міській раді зібралися рідні загиблих героїв Олексія Віталійовича Устинова та Станіслава Анатолійовича Гойденка. Указом Президента України №861 від 28 грудня 2023 року наші земляки були нагороджені посмертно орденами “За мужність” ІІІ ступеня.


Наш герой – Олексій Устинов народився в Гребінці 29 вересня 1985 року. До дев’ятого класу навчався в Гребінківській гімназії, потім ще два роки навчався у Гребінківській середній школі №1.
Після закінчення школи навчався у Люботинському професійному ліцей залізничного транспорту, і здобув професію – машиніст дрезини. У листопаді 2003 року був призваний на службу до лав Збройних Сил України. Вже там почав гартувати характер та здобував перші навички військової служби.
Після служби в армії він влаштувався до Гребінківської дистанції колії, працював монтером колії. Та уже у 2015 році Олексія знову мобілізували до армії, захищати східні рубежі нашої Батьківщини. Більше року йому довелося брати участь у боях на Донбасі…
Після повернення з АТО, Олексій налагоджував звичне життя, працював, мріяв, що війна ось – ось закінчиться, і знову запанує мир у нашій державі. Та 24 лютого ці мрії мільйонів українців зруйнував ворожий віроломний напад рашистів. А вже 25 лютого Олексій був призваний до лав Збройних Сил України. Батьківщина знову покликала захисника взяти до рук зброю і боронити рідну землю від загарбників. Олексій Віталійович УСТИНОВ загинув 17 жовтня 2022 року у боях на Донеччині.
А 8 листопада 2022 року в Олександрійській лікарні міста Києва від тяжких поранень помер ГОЙДЕНКО Станіслав Анатолійович з села Покровщина.
Гойденко Станіслав Анатолійович наро-дився 18 грудня 1980 року. Після закінчення дев’яти класів Овсюківської школи у 1996 році вступив до Березоворудського фахового коледжу, де отримав спеціальність “механік”.
У 1999 році був призваний до лав Збройних Сил України. Після закінчення служби працював у будівельній організації м.Києва.
У 2004 році створив сім’ю та перейшов працювати у вагонне депо Гребінка. В цьому ж році народився син Євген. Із 2020 року працював слюсарем на ТОВ “Гребінківське хлібо-приймальне підприємство”.
З початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну з першого дня пішов на захист нашої держави. Мав звання солдат та служив на посаді стрілець-помічник гранатометника 3 механізованого відділення 2 механізованого взводу 3 механізованої роти 1 механізованого батальйону. В жовтні 2022 року на фронті отримав тяжкі поранення.
Без турботливого батька залишився син, без люблячого чоловіка – дружина.
Міський голова В.І. Колісніченко вручив дружині Станіслава Гойденка – Тетяні орден чоловіка “За мужність” ІІІ ступеня. “Ми будемо пам’ятати, якою дорого ціною нам дається воля, будемо передавати усім наступним поколінням цю важку і болючу пам’ять”, – сказав Віталій Іванович.
Орден “За мужність” був вручений і матері Олексія Устинова – пані Наталії. Віталій Іванович звернувся до присутніх: “Смерть наших героїв – це непоправна втрата не лише для рідних, а й для усієї громади і всієї держави. Схиляємо голови у шані та безмежній подяці перед загиблим земляками. Вічний спокій їх душам та слава воїнам, які віддали життя за волю та незалежність України!”