Поступово збільшується кількість майданчиків, де встановлені баки для сортування сміття

У нашій громаді лише починає розвиватися культура свідомого ставлення до відходів.
Нещодавно ще у декількох селах громади, а саме: у Покровщині, Овсюках, Рудці, Лутайці, Короваях, Мар’янівці, Наталівці, Олексіївці, Кулажинцях встановлені баки для роздільного збирання побутових відходів.
Нагадаємо, що цей проєкт став можливим за міжнародної технічної допомоги “Підтримка ініціативи з експорту технологій захисту довкілля”, що виконується Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ.


В результаті співпраці чотирьох громад – Гребінківської та Пирятинської міських, Чорнухинської селищної та Новооржицької сільської ради було створене спільне комунальне підприємства “Екосервіс-2022”, яке займається управлінням відсортованих відходами в цих громадах. За фінансової підтримки німецьких партнерів закуплено техніку для цього підприємства.
Для того, щоб жити чисто та екологічно, потрібно опанувати нові навички поводження з відходами та не смітити. Бо жодних комунальників і техніки не вистачає, щоб прибирати за всіма.
Гребінківська міська рада закликає всіх сортувати відходи, адже перероблення та повторне використання сировини економить цінні ресурси та сприяє зменшенню кількості токсинів на звалищах. Це необхідний для всіх захід, який не потребує, ані фінансів, ані дозволів, ані додаткових витрат. Проте приносить величезну користь. Гребінківці не сплачують за вивезення відсортованих відходів, ці роботи виконує спільне підприємтсо «Екосервіс 2022», який працює в Пирятині.
Шановні мешканці громади, викидайте у баки для сортування сміття лише ті відходи, які зазначені, викидайте лише завчасно сортовані відходи. Не створюйте стихійні сміттєзвалища поряд з майданчиками, викидаючи залишки будівельних матеріалів, рослинні рештки (гілки, листя, траву) та інше.
Пам’ятайте, майбутнє нашої громади, країни та навіть планети залежить від кожного з нас. Не будьте байдужими!