Про відновлення водопостачання у Гребінці, дороги, дитячі майданчики, реабілітаційний центр та поїздку в Америку…

Сьогодні, 30 вересня, у залі засідань міської ради відбулася зустріч з Народним депутатом Олексієм Устенком. На зустріч були запрошені мешканці громади, депутати міської ради, керівники організацій та установ.


Міський голова Віталій Колісніченко розповів присутнім про те, що з Гребінківської громади мобілізовано на фронт 690 чоловіків, п’ятеро перебуває у полоні. Віталій Іванович зачитав імена всіх загиблих земляків, які віддали свої життя за нашу Україну. Учасники зустрічі вшанували героїв хвилиною мовчання.


Далі народний депутат звернувся до мешканців Гребінківської громади та закликав до діалогу. Спочатку Олексій Устенко розповів про вирішення проблеми з водопостачанням у громаді. Оскільки всі складнощі вирішення цього питання залежали від Укрзалізниці, довелося долати бюрократичні перепони. «Тепер перед мешканцями громади стоїть питання якості води, – каже Олексій Устенко, – Треба замінювати комунікації, вони теж стоять на балансі Укрзалізниці. Деяким трубам більше 100 років». Щоб передати воду на баланс міста, необхідно, щоб Укрзалізниця відремонтувала та замінила труби та насоси. Адже гребінківці з 1991 року справно сплачували тариф за воду, який включав і ремонт мережі водопостачання.


До Олексія Устенка звернулися матусі з маленькими дітьми. Мами в декреті нарікають на те, що діти не можуть безпечно гратися на центральному дитячому майданчику біля Будинку культури. Гірки та гойдалки потребують ремонту. 

Народний депутат взяв «на замітку» питання про дитячі майданчики та пояснив, що у військовий час бюджетні кошти спрямовуються на військові цілі. Щоб вирішити питання встановлення нового дитячого майданчика доцільно буде залучити кошти інвесторів, іноземні кошти.


На зустрічі піднімалися питання доріг у місті, ремонту вулиць з грунтовим покриттям, ліфту у хірургічному відділенні. Також староста Сербинівського старостату Володимир Сергієнко звернувся до народного депутата з проханням допомогти у складній ситуації з відключення багатодітної родини військового від газорозподільчої мережі через борги. Олексій Устенко пообіцяв допомогти у вирішенні цього питання.


При обговоренні «медичних» питань, народний депутат висловив сподівання, що у Гребінці доцільно було б відкрити реабілітаційний центр на базі залізничної лікарні. «Всі умови для відкриття лікувально-реабілітаційної установи для ветеранів війни у вашому місті є. Це і зручний під’їзд, залізнична дорога, віддаленість від лінії фронту, паркова зона та великі просторі приміщення»,- сказав Олексій Устенко.


Також Олексій Олегович поділився враженнями від робочої поїздки в Америку у складі української делегації на чолі з Президентом України Володимиром Зеленським.

Від імені ветеранів громади виступила завідуюча Гребінківським краєзнавчим музеєм Людмила Безвиненко. Людмила Андріївна подякувала народному депутатові за постійну підтримку та допомогу гребінківців та вручила вишиту бісером картину народної майстрині Олени Наталенко та нову книгу про нашого земляка Миколу Гребінку.