Професійне свято дошкільних працівників

Свято тих людей, які, звичайно, після батьків, стали першими наставниками, котрі знайомлять нас з майбутнім життям і готують до наступного важливого етапу – шкільного навчання.
У Гребінківській громаді зараз функціонує 10 закладів дошкільної освіти (9- закладів дошкільної освіти та 1 філія). Два безпосередньо в Гребінці, решта – в селах громади. Працю-ють у цих закладах відповідальні і досвідчені люди, для яких праця із дітьми стала, в першу чергу, покликанням.

У Рудківському старостаті функціонує дошкільний заклад “Сонечко”. Очолює заклад Деркач Світлана. Розпочала свою трудову діяльність Світлана Анатоліївна ще у Овсюках, у 1988 році. Так склалося життя, що коли у Рудці створився дитячий дошкільний заклад із короткотривалим перебуванням, Світлана Анатоліївна перейшла працювати сюди. Варто нагадати, що садочок у Рудці був і раніше. Але багато хто пам’ятає, як у дев’яності роки ми пережили великий занепад соціальної сфери, багато закладів були зачинені і так і не відродилися. А ось у Рудці з часом виникла велика потреба у дошкільному закладі. Світлана Анатоліївна пригадує, що дітей на той час у Рудці було багато. Бо була навіть черга у дитячий садок. Був час, коли працював заклад з короткотривалим перебуванням. Тепер же знову функціонує повноцінний садочок. У просторих кімнатах садочка є ігрова кімната, спальня та кімната, де дітки харчуються.
Зараз відвідують садочок 15 дітей. Досвідчені працівниці проводять різноманітні заняття з дітьми, щоб дошкільнята добре підготувалися до навчання в школі. Зараз більше уваги приділяється патріотичному вихованню. Вихователька Ольга Андріївна Кононенко працює з 2015 року. Ольга Андріївна разом зі своїми маленькими вихованцями танцюють і співають, готуються до різноманітних свят.

— Уже стало доброю традицією, що у осінній період ми проводимо день відкритих дверей та показ осінніх мод., – розповіла нам директорка ЗДО ” Сонечко” Світлана Деркач, — завжди запрошуємо батьків, дідусів та бабусь вихованців. Діти ретельно готуються до цього свята, разом із працівниками садочка готують урочисту програму, розучують танці та пісні. А разом з батьками готують костюми на осінню тематику. Батьки завжди радо допомагають нам проводити різноманітні свята. Кожного року до дня святого Миколая у нас теж відбувається велике святкування. А коли розпочалося повномасштабне вторгнення, діти перебували вдома, то ми разом з активними батьками відвідали кожну дитину вдома і привітали зі святом, яке для малечі є чи не найулюбленішим!

У закладі дошкільної освіти разом з батьками облаштовували укриття. Віднесли олівці, фарби, щоб дітям було чим займатися, поки перечі-кують повітряну тривогу.
Наталія Миколаївна Ковтун за освітою вихователь, але уже 10 років працює помічни-ком вихователя у садочку “Сонечко”. Займається з дітьми, грає в пізна-вальні ігри, аби допомог-ти дітворі адаптуватися до маленького самос-тійного життя.
Опікується фінансо-вими питання садочка – бухгалтерка закладу Жанна Вікторівна Кубрак.

За харчування вихо-ванців відповідає кухар Тетяна Валентинівна Школяр. У садочку – триразове харчування. Меню розроблене за новими вимогами, урізноманітнено фруктами, овочами, різними приправами, сухофруктами. У садочку пригощають мафінами, суфле і навіть борщ готують за кількома рецептами.

День у вихованців садочка “Сонечко” проходить дуже насичено, а головне – з поперемінним чергуванням фізичного навантаження, навчальних занять, ігор та відпочинку. У закладі дошкільної освіти “Сонечко” створені усі умови, для того щоб його вихованці запам’ятали цей час, як найщасливіший у житті.