Встановили меморіальні дошки полеглим Героям-землякам у школах Гребінківської громади

Сьогодні, на День знань, у Гребінківській громаді урочисто відкрили меморіальні дошки на школах, де навчались полеглі Герої. Їх встановили на фасадах всіх освітніх закладів міста, Слободо-Петрівській ЗОШ І-ІІІ ступенів та в Овсюківській гімназії. Урочисті лінійки з нагоди початку навчального року розпочалися з вшанування загиблих героїв, колишніх випускників шкіл. Всього – дванадцять меморіальних дошок. Дванадцять імен: Роман Іванченко, Руслан Мороз, Яким Аронов, Руслан Осіновський, Володимир Жолобецький, Максим Черниш, Олексій Устинов, Євгеній Овраменко, Артем Федоренко, Руслан Баран, Станіслав Гойденко, Олег Цехоня.

За кожним з них – доля гребінківця, воїна, патріота, Героя. Ще зовсім недавно вони сиділи за партами, відповідали на уроках, виводили формули, ганяли у футбол, танцювали вальс на випускному. Тут вони вчились любити Україну. А сьогодні вони – приклад для теперішніх учнів. Відтепер їх портрети зустрічатимуть і проводжатимуть дітей. Ці воїни – Герої нашого часу. Вони віддали свої життя за наш спокій, незалежність України, за можливість проводити свята та урочистості, навчатися у школі.
Вшанувати пам’ять полеглих до всіх навчальних закладів прийшли представники міської влади, рідні загиблих, друзі, учні, вчителі.
Міський голова, відкриваючи меморіальні дошки в освітніх закладах, сказав: « Ми дякуємо нашим захисникам, які боронять незалежність нашої держави. Та вічно будемо пам’ятати імена героїв-земляків, які заплатили найвищу ціну – віддали свої життя за свободу, незалежність та майбутнє України».
Вклоняємось перед рідними наших Героїв. Біль від таких втрат неможливо передати жодними словами. Щодня, щомиті ми повинні пам’ятати ціну, яку наш народ платить за свободу і пам’ятати, що ця ціна – не даремна.