Україна. Молодь. Майбутнє.

Під такою назвою пройшла патріотична акція у Гребінківській міській публічній бібліотеці напередодні Дня Молоді. Відвідувачами читальні були вихованці гуртків “Бісерне рукоділля” та “Екологічне краєзнавство” Центру позашкільної освіти Гребінківської міської ради. Про історію святкування Дня молоді розповіла присутнім завідувачка відділом обслуговування Наталія Олександрівна Бехтер. Пані Наталія пояснила, чому день святкування цього року було перенесено: “Україна позбавляється старих сенсів та “радянщини”. 12 серпня у всьому світі відзначається Міжнародний день молоді. Цього року і українська молодь долучається до світової спільноти”.


З нагоди свята у бібліотеці відкрили книжкову виставку під назвою “Любіть Україну у сні й наяву, вишневу свою Україну”. Презентацію виставки зробила бібліографка МПБ Олена Василівна Іващенко. Пані Олена зупинилася на різних етапах становлення нашої держави та участі молоді в цих подіях. Для юних, які займаються творчістю, були підібрані книги під рубрикою “Віночок український у райдужній красі”. Олена Василівна докладно розповіла гуртківцям про посібники для створення виробів власними руками. Також бібліографка розповіла присутнім про свою улюблену книгу з виставки – “Слов’яни – не раби” та про древніх амазонок, які жили у 3 ст. до н.е. на наших землях.


Захопливою справою для дітей та дорослих став майстер-клас з плетіння зі стрічок патріотичних жовто-блакитних браслетів для воїнів ЗСУ. Майстер-клас провела керівниця гуртка “Бісерне рукоділля” Алла Григорівна Колісніченко.
Цікаво було дітям відтворити карту України на пазлах. Згодилися знання з географії, коли підбирали місце для всіх областей нашої держави.
Наприкінці заходу діти стали учасниками безпрограшної патріотичної лотереї.
Цікавою та корисною видалася патріотична акція “Україна. Молодь. Майбутнє”.