Гребінківщина у жалобі. Наш земляк Сергій Середа назавжди повертається додому на щиті…



Знову сумна звістка прийшла до нашої громади. Назавжди до Гребінківщини повертається наш земляк Середа Сергій Григорович, який боронив українську землю від окупантів.


Народився Сергій Середа 23 лютого 1974 року в м.Гребінка. Навчався в Гребінківській ЗОШ №3 та ЗОШ №1. У 1992 році призваний на строкову військову службу у прикордонні війська. Після служби створив сім’ю, народилась донька Ірина.
Роботи Сергій не боявся, тому працював і водієм на комбікормовому заводі в м. Гребінка, і майстром-наладчиком на підприємстві в м. Київ, і на цегельному заводі в с. Корніївка. Але все життя мріяв про військову службу. Тому подальше життя присвятив саме їй – з 2010 року проходив службу у військовій частині м.Пирятин. Брав участь у антитерористичній операції.
З початком повномасштабного вторгнення молодший сержант Сергій Середа зі зброєю в руках пішов захищати Україну. Як і всі захисники говорив: «Хто, як не я. Не можу підвести своїх побратимів».
Загинув 24.07.2024 року внаслідок ворожого обстрілу поблизу міста Красногорівка, Покровського району, Донецької області.
Захисника з великою пошаною проводжали у останню земну путь його земляки. Траурний мітинг відбувся на площі біля міської ради, провів його перший заступник міського голови Володимир Зінченко. Багато було сказано слів співчуття, багато виплакано сліз та полинули у небо сотні молитов за упокій Героя…
Наш Герой пожертвував своїм життям заради своєї країни та українського народу, щоб забезпечити майбутнє наших дітей та можливість жити у мирній вільній державі. Він мріяв про мир в Україні, мріяв повернутися до себе додому і жити звичним життям. Але не судилося… Сергій героїчно загинув у бою, як справжній патріот, воїн, як вірний син свого народу!
Вічна пам’ять Герою за його подвиг перед Україною, розділяємо цю непоправну втрату із рідними загиблого. Слава Герою!