Професія медика — це щоденне служіння, на яке здатні лише міцні духом люди!

Допомагати людям – надзвичайно благородна справа. А професія медика – найгуманніша, адже вона покликана стояти на сторожі людського життя. Саме медики дарують здоров’я людям, рятують від найрізноманітніших хвороб. Тому образ медика в уяві багатьох людей пов’язаний з надією і захистом. Кажуть, що лікар – це посередник між людиною і Богом. Дійсно, у багатьох ситуаціях медпрацівник є останньою рятівною інстанцією для хворого. Клятва Гіппократа спонукає людей у білих халатах перебороти всі емоції й особисті негаразди, щоб виконати свій обов’язок. Лікар часто лікує не лише тіло, а й душу людини, вселяючи в її серце віру та надію. І це не можуть не цінувати ті, кому медики дарують радість одужання чи поліпшують якість здоров’я і життя.


Багато років поспіль День медичного працівника в Україні відзначався в третю неділю червня. Тепер, згідно з Указом Президента України «Про День медичних працівників» від 13 червня 2023 року № 327/2023, цей день щорічно святкується 27 липня.
Останні роки були особливо складними для медичних працівників України через пандемію COVID-19 та повномасштабну війну. Та попри всі труднощі, вони продовжують самовіддано працювати, допомагати людям.

У КНП «Гребінківський Центр ПМСД», напередодні Дня медика відбулася урочиста нарада. Колектив Центру привітали із професійним святом директор Сергій Литвиненко та заступниця директора Альона Терещенко.


З цим святом вітають усіх працівників сфери охорони здоров’я. Свято було започатковане, щоб підкреслити велике значення сфери охорони здоров’я та внесок її працівників у забезпечення життєво важливих інтересів людини, суспільства і держави, та засвідчити відданість медичних працівників справі надання медичної допомоги, збереження здоровʼя та рятування людських життів.



Комунальне некомерційне підприємство «Гребінківський центр первинної медико-санітарної допомоги»
Гребінківської міської ради Полтавської області утворений рішенням 14-ї сесії шостого скликання від 29 лютого 2012р . А з 1 березня 2013 року «Гребінківський центр ПМСД» розпочав свою діяльність. До складу КНП «Гребінківський центр ПМСД» ввійшли  амбулаторії ЗПСМ  та  ФАПи.


Всі лікарі Центру ПМСД мають I кваліфікаційну категорію та постійно підвищують свій рівень знань , відвідуючи лекції, тренінги , проходячи курси спеціалізації та підвищення кваліфікації. Наданням медичної допомоги на засадах загальна практика – сімейна медицина охоплено – 100% населення громади. Щодня за допомогою до медиків Гребінківського Центру ПМСД звертаються сотні людей. Очолює заклад директор КНП ««Гребінківський центр ПМСД» Литвиненко Сергій Петрович.


— Напередодні професійного свята, я хотів би подякувати кожному працівнику Центру ПСМД за самовіддану і добросовісну працю, – звернувся до учасників наради Сергій Литвиненко, — Нам зараз усім непросто, але ми працюємо і надаємо допомогу людям. Дякуємо нашим захисникам, що тримають фронт і боронять нашу землю, а ми будемо продовжувати працювати, адже медицина – це призначення для сильних духом людей.
Лікар – це людина, яка присвячує своє життя тому, щоб допомагати іншим людям. Він рятує життя, повертає людям здоров’я, допомагає їм подолати хвороби. Лікар повинен бути не тільки висококваліфікованим професіоналом, але й добрим, чуйним, співчутливим. Він повинен бути готовий завжди прийти на допомогу, навіть у найважчій ситуації. І ми вдячні медикам за це!