Бухгалтери – це цифрові плеймейкери підприємства

16 липня – День бухгалтера

Сучасне законодавство постійно змінюється, реформуються всі галузі життєдіяльності людини і кожній установі та організації потрібно слідкувати за змінами. Найбільше це стосується фінансів та бухгалтерської і податкової звітності. Робота з фінансовими документами та ведення бухгалтерії віднімає колосальну кількість сил і часу. Іноді, особливо в кінці місяця, кварталу, року, у фінансових відділах часто виникає підвищена напруга. Проте в році існують особливі дні, в які всі ми маємо прекрасну можливість оцінити і висловити свою вдячність тим, хто займається цією нелегкою працею. Великий об’єм роботи виконують щодня бухгалтерки фінансово-економічного відділу КНП ” Гребінківська міська лікарня”.

Бухгалтери фінансово – економічного відділу КНП “Гребінківська міська лікарня”: Юлія Михайліченко, Ірина МАСЛЯНИК (головна бухгалтерка), Наталія Бородай, Катерина Кривенко та Ольга Задорожна.


Майже тридцять років свого життя присвятила бухгалтерській справі Ірина Анатоліївна Масляник, вона – головна бухгалтерка установи. Про цю професію пані Ірина мріяла з дитинства, тому після закінчення Гребінківської ЗОШ №3 поїхала навчатися до Лубенського технікуму. Отримавши диплом молодшого спеціаліста за фахом “бухгалтер”, Ірина Анатоліївна продовжила навчання у Київській міжрегіональній академії управління персоналом. Вже з дипломом спеціаліста за фахом “бухгалтер-аналітик” пані Ірина вирішила, що потрібно здобути диплом магістра за спеціальністю “Менеджмент”. Всі дипломи Ірини Анатоліївни з відзнакою, адже вона залюбки навчається та старанно опановує нові спеціальності. “Основні управлінські завдання бухгалтерського обліку – це збір і обробка достовірної і максимально повної інформації про діяльність опікуваного господарюючого суб’єкта. Це, в свою чергу, вимагає не тільки ведення правильної податкової звітності та фінансового контролю, а й життєво необхідно для прийняття рішень, заснованих на економічному аналізі цих даних. Тому бухгалтери постійно навчаються, підвишують свій фаховий рівень”, – говорить Ірина Анатоліївна. Незважаючи на те, що вона вже закінчила здобувати бухгалтерську освіту, мріє ще отримати юридичні знання. Пані Ірина вважає, що вони зараз необхідні фінансистам.


Більше тридцяти п’яти років бухгалтерського стажу у Наталії Анатоліївни Бородай. Зараз вона веде облік медикаментів та продуктів харчування КНП “Гребінківська міська лікарня”. Ольга Сергіївна Задорожна працює бухгалтеркою у лікарні 15 років, у зоні її відповідальності – нарахування заробітної плати працівникам та працівницям лікувальної установи. Юлія Юріївна Михайліченко крім бухгалтерки, ще й виконує роботу касирки та економістки, в лікарні працює 7 років. А ось бухгалтерка Катерина Сергіївна Кривенко відповідає за звітність до державної податкової інспекції, має досвід роботи – 4 роки.
Успішна діяльність КНП “Гребінківська міська лікарня” напряму залежить від діяльності ключової ланки – фінансово-економічного відділу . Бухгалтери – це гравці, які у складі команди визначають тактику гри. Тому їх сміливо можна назвати цифровими плеймейкерами підприємства.