Головнокомандувач Збройних Сил України має честь нагородити нашого земляка з Кулажинець Золотим Хрестом

Сьогодні, 2 липня, у приміщенні Гребінківської міської ради урочисто вручили почесну нагороду “Золотий Хрест” штаб-сержанту Геннадію Зозулі з Кулажинець. Нагороду за безвісти зниклого батька отримував син Олександр. Золотий Хрест – почесна відзнака головнокомандувача Збройних сил України. Нею нагороджують осіб рядового і сержантського складу за успішне виконання бойових завдань. У документі про нагородження йдеться: ” Іменем Українського народу Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський має честь нагородити штаб-сержанта Геннадія Зозулю Золотим Хрестом”.


Геннадій Олександрович родом з Криму, з с. Чистелько Бахчисарайського району. Доля так склалася, що Геннадій разом з родиною переїхав у Гребінківську громаду, у село Кулажинці. Влаштувався працювати кочегаром у місцеву школу. Коли розпочалося повномасштабне вторгнення рашистських військ в Україну, Геннадій Олександрович став на захист Батьківщини. Воїна збирали всім селом, допомогли з придбанням військового спорядження та тактичного обладнання. Відважний захисник став командиром підрозділу, мужньо виконував бойові завдання. У відпустку приїздив до Кулажинець, навідував сина та односельців.
Завжди батько тримав зв’язок з сином, телефонував. “Наприкінці березня, мабуть, 26 числа, татовий телефон перестав відповідати”, – каже Олександр. Тепер всі надії сина на те, що тато живий і прийде час, коли він повернеться додому. Юнак не має зв’язку з рідними в Криму. Дідусь Олександр, на честь якого дали ім’я хлопцю, вже помер. А про долю бабусі йому нічого не відомо. Єдина рідна душа Олександра – його батько…
Нагороду Золотий Хрест вручили сину Героя працівники П’ятого відділу Лубенського РТЦК та СП та міський голова Віталій Колісніченко.