Подяка від командира військової частини Гребінківській громаді та депутатському корпусу


Сьогодні, 13 червня, у залі засідань міської ради відбулася позачергова 44-а сесія Гребінківської міської ради VІІІ-го скликання. На початку роботи сесії міський голова Віталій Іванович Колісніченко зачитав поіменно прізвища Героїв-земляків, що віддали свої життя за Україну. Присутні вшанували Хвилиною мовчання всіх Героїв, військових та мирних громадян, які загинули під час війни. На засіданні була оголошена сумна звістка про загибель нашого земляка з Писарщини – Валерія Івановича Шелемби, воїн вважався зниклим безвісти.


Віталій Іванович урочисто зачитав Подяку командира військової частини Гребінківській громаді та депутатському корпусу за вагомий внесок у підвищення боєздатності та зміцнення матеріально-технічної бази батальйону під час виконання ним бойових завдань на сході України. Міський голова зазначив, що приємно отримувати такі подяки від військових: «Це ще раз доводить, що наша підтримка дуже важлива на фронті».


Депутати затвердили розпорядження міського голови про надання матеріальних допомог відповідно до програм Гребінківської міської територіальної громади. Також на сесії затвердили розпорядження міського голови щодо передачі матеріальних цінностей.
Депутати внесли зміни до переліку адміністративних послуг, що надаються через відділ «Центр надання адміністративних послуг». Секретар міської ради Людмила Василівна Цапенко розповіла присутнім про необхідність доповнити розділ «Послуги соціального характеру» адміністративними послугами – складання та видача акту про встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду). Депутати своїм рішенням виключили з Переліку об’єктів малої приватизації комунальної власності Гребінківської міської територіальної громади нежитлової будівлі у Сліпорід – Іванівці.


Також внесли доповнення до Переліків першого та другого типу об’єктів комунальної власності Гребінківської міської територіальної громади для передачі в оренду на аукціоні та без проведення аукціону. Депутати проголосували про передачу генераторів.
Депутати внесли зміни та доповнення до Програм Гребінківської міської територіальної громади та внесли зміни до показників бюджету Гребінківської міської територіальної громади на 2024 рік.


На сесії затвердили Бюджетний регламент Гребінківської міської ради в новій редакції. Також внесли зміни до структури апарату Гребінківської міської ради та її виконавчих органів, їх загальної чисельності.
На засіданні депутати проголосували про утворення цільового фонду у складі спеціального фонду бюджету Гребінківської міської територіальної громади та затвердили Положення про цільовий фонд. Перший заступник міського голови Володимир Миколайович Зінченко розповів про джерела, порядок формування фонду, та про використання коштів фонду і про порядок управління коштами фонду. До фонду залучаються на договірних засадах кошти підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, розташованих на території Гребінківської громади; добровільні , благодійні внески громадян, підприємств, організацій, фермерських господарств та інших надходжень, не заборонених законодавством України. Агенство місцевих доріг Полтавської області в цьому році не планує проводити ремонтні роботи у Гребінківській громаді. А наші місцеві дороги вже давно потребують ремонту, дорожнє покриття у старостатах щоденно руйнується. Тому виникла така ініціатива створення цільового фонду для проведення ремонту дорожнього покриття населених пунктів громади. На сесії депутати розглянули ще ряд важливих питань.
Сесію провів голова Гребінківської міської ради Віталій Іванович Колісніченко.