Що таке “Приписне посвідчення” та як його отримати?

Приписка громадян України чоловічої статі проводиться у відповідності до статті 14 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”.
Приписне посвідчення – це документ, який підтверджує, що людина стала на військовий облік. Отримати його мають громадяни чоловічої статті, яким у рік приписки виповнюється 17 років.
Приписка юнаків 2007 року народження до призовної дільниці п’ятого відділу Лубенського РТЦК та СП на території Гребінківської міської об’єднаної територіальної громади розпочалася з 16 січня 2024 року та триватиме по 31 березня 2024 року.
Процедура сповіщення відбувається через навчальні заклади або через голів сільських, селищних рад, в якій вказано конкретну дату, коли вони мають з’явитися до територіального центру комплектування. В разі не отримання повістки, громадянин повинен особисто з’явитися для проходження відповідних заходів, щоб отримати приписне посвідчення.
Якщо юнак не з’явився до центру комплектування і не отримав посвідчення без поважних причин, настає адміністративна відповідальність у вигляді штрафу.
УВАГА!!! Від явки на приписку звільняються особи, які мають тяжкі захворювання та позбавлені можливості вільного пересування, що повинно підтверджуватися довідками відповідних лікувально-профілактичних закладів або медико-соціальних експертних комісій.
Для проходження приписки юнакам необхідно мати з собою посвідчення особи, ідентифікаційний код.
Для кожного юнака планується провести – медичний огляд, для встановлення ступеня придатності до військової служби;
попередній відбір кандидатів для направлення до вступу на навчання у вищих військових навчальних закладах або військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів;
вивчення індивідуально-психологічних якостей.
Для приписки до призовної дільниці юнаки зобов’язані прибути особисто до п’ятого відділу Лубенського РТЦК та СП за адресою:
м. Гребінка, вул. Магістральна, 18,
тел. 067-725-26-53