«Але в незламній гордості підніметься калини цвіт!» – відбулася зустріч напередодні Дня Незалежності

Цього разу зустріч у Гребінківському краєзнавчому музеї була присвячена Дню Незалежності України. І, зокрема, тому як наш Гребінківський район та місто Гребінка змінювалися разом з тим, як змінювалася наша держава.

Зустріч з ветеранським активом музею проводила директор музею Людмила Безвиненко. Серед присутніх були ветерани – залізничники, колишні працівники місцевої влади та органів місцевого самоврядування. Взяла участь і виступила перед присутніми заступниця міського голови Леся Миколаївна Радченко. День Незалежності – це важливий день для кожного українця, особливо у ці дуже важкі для нас часи. Але треба триматися, працювати, захищати, одним словом, не здаватися!

Людмила Андріївнв, як безпосередній свідок тогочасних подій розповіла, що першим Представником Президента України у нашому районі, а саме так тоді називалася найвища керівна посада в районі, був призначений Василь Іванович Калина. На зустріч завітав його син Василь. Багато присутніх знали особисто Василя Івановича, тож розповідали про те як працювалося і жилося громадянам молодої незалежної держави.

Олександр Федорович Охріменко, який багато років пропрацював головним архітектором району, повідав цікаві історії про те як споруджувалися ті чи інші визначні будівля в місті та селах району. Ветерани залізничники ділилися спогадами як жила і працювала залізниця, які видатні трудові досягнення мали підприємства Гребінківщини.

Були присутні на зустрічі і вимушені переселенці, які через повномасштабне вторгнення, покинули свої домівки, і оселилися у нашому затишному місті. Усі вони, та і інші присутні ветерани міста, зокрема дякували міському голові Віталію Колісніченку за розбудову місцевих закладів охорони здоров’я і, насамперед, Гребінківської міської лікарні, дякували керівництву лікарні, лікарям та усім медичним працівникам за чуйне ставлення, допомогу та підтримку. Гребінка стала для цих людей справді рідним домом, їм приємно прогулюватися чистими і охайними вулицями, зустрічати привітних людей. Родина Бондаренків з Донеччини порадували своїм виступом і заспівали українські пісні, які озвалися у душі кожного присутнього, адже це були пісні – зізнання у щирій любові рідній країні.

Вихованці вокального гуртка Центру позашкільної освіти(керівник гуртка Олена Цяпко), привітали усіх присутніх з Днем Незалежності, святом, яке ми будемо незабаром зустрічати, і заспівали кілька патріотичних, до сліз проникливих  пісень. 

Наша відома майстриня – вишивальниця Олена Адамівна Наталенко принесла на зустріч кілька своїх бездоганних, вишуканих, стримано яскравих, наповнених глибоким змістом вишитих рушників – справжніх витворів мистецтва!

Гребінківські поети – Валентина Рябокінь та Віктор Солодовник прочитали свої вірші про Україну та рідне місто. 

“А шлях один – це залзниця.

Все манить і щодень в думках живе.

Вона пульсує, як життя криниця,

Вночі і вдень до себе знов зове…”

(Уривок з вірша Віктора Солодовника)

Поезія та пісня рятують наші душі від порожнечі та спустошення. 

Україна моя – красива і щира!

До тебе зараз прикутий увесь світ.

В сльозах і ранах вся земля твоя,

Але в незламній гордості підніметься калини цвіт!

(Уривок із вірша Валентини Рябокінь)