Бути патріотами рідного краю не на словах, а на ділі!

Учасники Овсюківського хорового колективу “Криниця” навели лад біля криниці у Яру.

Це місце для багатьох поколінь жителів Овсюків значиме і дуже важливе. Криниця, на в’їзді у Плисів Яр, дає життєдайну енергію і цілющу воду сотні років. Хоч як при радянські владі її не намагалися знищити. У селі і досі ходить легенда як колись у водія, якому був даний наказ засипати цю криницю будівельним сміттям, звело в’язи після тієї наруги. Здавна люди поважають природні джерела та криниці. Ця криниця у Овсюківському Яру завжди відроджувалася. На дні криниці лежать два великі камені. Час від часу мешканці Овсюків чистять криницю. Хтось із чоловіків опускається на саме дно і вичерпує воду, щоб розчистити джерело. Тож вода у криниці прозора і холодна у будь яку пору.

— Це місце дуже важливе для кожного мешканця Овсюків, – говорить Ніна Теслімова, директорка Овсюківської школи, — Тут люблять проводити час і старші мешканці нашого села, і молодші. Вчителі нашої школи часто приводять сюди школярів, щоб познайомити їх із визначними місцями, щоб молодше покоління овсюківців знали і поважали історію рідного краю.

Активні, а головне – небайдужі мешканці села Овсюки  учасники хорового колективу “Криниця”, за ініціативою  Шандиби Олексія Івановича та Теслімової Ніни Іванівни, разом з іншими учасниками, зробили благоустрій криниці в Яру. Адже і свій хоровий колектив учасники назвали саме на честь цієї рідної і знайомої кожному овсюківцю криниці. І тепер вважають її своїм оберегом.

Навели лад, підремонтували, пофарбували, встановили нові лавки та стіл, щоб ця місцина і надалі приносила людям радість. Вже багато років цей куточок мальовничої природи неподалік села Овсюки радує і місцевих жителів, і гостей своєю прохолодою, красою самобутньої природи.

А цей приклад самоорганізації, ініціативності, прагнення зробити рідний край ще затишнішим та красивішим, зберегти усі пам’ятні та визначні місця рідного села повинен стати прикладом для наслідування не тільки мешканців Овсюківського старостату, а й інших сіл та міста нашої громади.