Крадія півоній викрито і покарано

Навесні  у нашому місті  “народилась нова пошесть” –  зрізати “під корінь” кущі півоній, а потім продавати їх реалізаторам квітів. Зловити «на гарячому» крадіїв не вдається, адже вони «орудують» вночі. Якщо хтось і зустріне людину з букетом півоній, то довести, що квіти крадені – неможливо. Та в Гребінці вдалося встановити особу викрадача півоній. Громадянин С. «уподобав» красиві запашні квіти на клумбі біля магазину. Чоловік нарвав оберемок, не звернувши увагу на те, що на магазині встановлено відеокамеру.

Тож працівникам поліції цей факт з відеоспостереженням, яке надав власник магазину, стали у нагоді, коли  вони встановлювали особу підозрюваного. Справу про викрадача півоній передали на розгляд адмінкомісії. Адміністративна комісія — це колегіальний орган,  утворений при виконавчому комітеті Гребінківської  міської ради для розгляду і вирішення справ про адміністративні правопорушення.

 

Вона має право розглядати правопорушення, зокрема, і  у галузі житлових прав громадян, житлово-комунального господарства та благоустрою. Саме про порушення правил благоустрою Гребінківської громади, про  пошкодження зелених насаджень у місті і говорили на адміністративній комісії. Декілька разів засідали члени адмінкомісії з приводу розгляду справи про викрадення півоній. На першому засіданні був присутній і громадянин С. В матеріалах справи є письмове пояснення, де чоловік зізнається у скоєнні правопорушення. Він пояснює, що посварившись зі співмешканкою, вирішив залагодити конфлікт. Грошей для придбання квітів у нього не було, тому він вдався до крадіжки квітів під магазином. Та пізніше порушник почав відмовлятися від своїх показів, повідомив членів комісії про те, що буде подавати клопотання про закриття провадження у справі.  Оскільки, на наступні засідання адмінкомісії правопорушник не з’явився, ніяких клопотань не подавав, члени комісії винесли постанову. Відповідно до статті 152 Кодексу про адміністративні правопорушення– порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Оскільки, правопорушення громадянином було скоєно вперше, адмінкомісія наклала мінімальний штраф у розмірі 340 гривень.