У Гребінці стартував проєкт «Поруч»

На вихідних у Гребінці на базі дитячо-юнацької спортивної школи відбулась перша сесія проєкту психологічної підтримки для дітей та молоді через заняття спортом “ПОРУЧ”.

Участь у спортивних іграх могли взяти усі школярі Гребінківської громади, адже заняття проходили у декілька етапів. Із сільських гімназій, чомусь,  ніхто не скористався можливістю привезти своїх дітей на цікавий спортивний захід з врученням кожному подарунків. До спортивного манежу в неділю завітали школярі міських шкіл, вихованці Гребінківської ДЮСШ та учні Кулажинської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Відновлення через спортивні заняття — це новий напрямок спільного проєкту Міністерства освіти й науки України та ЮНІСЕФ ПОРУЧ, який надає психологічну та соціальну допомогу дітям, молоді та сім’ям, які постраждали від війни. Спочатку проєкт ПОРУЧ працював тільки у форматі онлайн та проводив очні групи психологічної підтримки для підлітків та батьків. Тепер проєкт охоплює не тільки роботу груп психологічної підтримки, а й арттерапію, майстер-класи, розвиток здорового харчування та спортивні заняття в поєднанні з психологічною роботою.

На початку занять діти вишикувались та розділились на три команди, отримали відповідний колір спортивного одягу, вибрали собі назву. Тренер Сергій пояснив дітям мету та завдання цих ігор. Серед наставниць дитячих команд були психологиня Анна та медик Мар’яна. Спортивний манеж  було розділено на зони, де  діти займались з психологом, грали в рухливі ігри з футбольним тренером, та займались із медичним волонтером.

По завершенні сесії усі учасники заповнили анкети, висловили  задоволення від  участі в проєкті та виявили бажання повторно прийняти участь у такому спортивному заході. Приємно було бачити , що під час занять на трибунах перебувало чимало батьків. Вони вболівали за своїх дітей та підтримували їх.  Зараз, як ніколи, під час війни в нашій країні, діти потребують допомоги. І батьки використовують будь-яку можливість  приводити своїх дітей на спортивні майданчики, щоб відновити психічне здоров’я дітей.

Заняття в рамках проєкту допомагають дітям психологічно відновитися  та подолати страхи, подружитися з однолітками та гарно провести час.

Наприкінці кожного етапу змагань всі діти отримали пакети з подарунками. І з радістю вдягали різнокольорові подаровані кепки, переглядали цікаві канцтовари та пакунки з корисним харчуванням.

Проєкт «Поруч» разом з дітьми Гребінківської громади!