ПРОВЕДЕНО ВОРКШОП “ПРЕВЕНЦІЯ СУЇЦИДІВ У ГРОМАДІ” З ОСВІТЯНАМИ ГРЕБІНКІВСЬКОЇ ГРОМАДИ”

Навколо теми суїцидів в суспільстві існує багато упереджень та страхів, що породжує позицію невтручання і відсутність готовності відкрито говорити про це, і людина з суїцидальними думками залишається наодинці, що ускладнює її стан, водночас, вчасно надана доцільна підтримка дає їй надію та мотивує до життя.
Дана тема присвячена глибшому розумінню проблеми суїциду, а також тому, як впоратися із ситуацією, коли людина у суїцидальній кризі потребує допомоги.
Головна мета воркшопу – поширення знань та навичок щодо надання первинної психосоціальної допомоги особам з ризиком скоєння самоушкоджень та самогубства.
Тренінгове навчання провели Альона Іванова та Ольга Орлова, які пройшли навчання на базі Полтавської академії неперервної освіти ім. М. В. Остроградського відповідно до програми розробленої Центом психічного здоров’я Києво-Могилянської академії та Університетською клінікою Акерсхус (Норвегія). Заходи пройшли в рамках проєкту «Міжвідомча співпраця у сфері охорони здоров’я» Кризовий менеджмент і Превенція суїциду в громадах: регіональні тренінги та в рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» #тияк