Складові:
• 4 ст.л. з гіркою томатної пасти;
• Кілограм грибів;
• 2 кілограми капусти;
• 200 га цибулі;
• По склянці олії і води;
• 40 мл. оцту (9%);
• 4 горошинки перцю;
• 1,5 ст.л. цукру;
• 1 ст.л. солі.
Покроковий рецепт приготування солянки з капусти з грибами на зиму:
1. Нашаткувати білокачанну капусту, викладаємо її в казан з 200 мл. олії.
2. Змішуємо 250 мілілітрів води з оцтом і вливаємо в казан. Туди ж додаємо перець, гвоздику.
3. Тушкуємо все на повільному вогні півгодини.
4. Настав час томатної пасти: перед додаванням в казан змішуємо її з сіллю і цукром.
5. Важливо, щоб до складу готової пасти входили тільки томати!
6. Знову тушкуємо: тепер 15 хвилин.
7. Через 45 хвилин з початку приготування солянки відправляємо гриби. Їх необхідно відварити до повної готовності, нарізати на шматочки, а потім обсмажувати разом з ріпчастою цибулею в рослинній олії. Гриби, пережарені з цибулею, відправляємо в чан з капустою. Тушкуємо ще 10 хвилин. Солянка готова.