Гребінківців навчали, як зібрати з дерева двадцять відер смачних яблук?

З такого інтригуючого питання почалася  зустріч з представниками Полтавської обласної сільськогосподарської дорадчої служби. На прохання Гребінківської громади вони розробили презентацію на тему «Захист овочів і саду від шкідливих організмів». На цікаву лекцію запросили представників старостатів нашої громади, аграріїв та садівників-любителів. Одна справа – шукати необхідну інформацію по вирощенню овочів та фруктів в інтернеті, і зовсім інша – поради спеціалістів. Причому, ці поради надавав Василь Мирославович Дутко – дорадник з агрономічних питань ПОСДС.

Василь Мирославович сам має великий сад та город, професійно вирощує овочі та фрукти. Чоловік протягом багатьох років спостерігає за вирощенням окремих сортів та гібридів овочевих культур на Полтавщині, досліджує дію різних препаратів на шкідників рослин.
Василь Мирославович розповів про різні овочеві та фруктові хвороби та методи їх лікування.
На прохання присутніх слухачів розповів про підготовку саду до зими, про осінню обрізку та формування крони кісточкових, ягідників, про боротьбу з хворобами та шкідниками саду восени. Окремо зупинився на
важливих аспектах ефективного овочівництва та розповів багато чого корисного. Всі присутні на лекції мали змогу задати питання та отримали докладні відповіді спеціаліста.
А щоб збирати по 20 відер яблук з однієї яблуні, потрібно починати догляд з саджанця. Купувати якісні саджанці в перевірених розплідниках, проводити вчасно обрізку та обробку крони. Надавати перевагу вирощенню не карликових та колоновидних яблунь. На Полтавщині краще приживаються напівкарликові сорти.