Солянка з капусти та грибів

Класичний рецепт солянки, яка смакує до будь-якого гарніру взимку.


Інгредієнти:
• білокачанна капуста білокачанна – 1 кг;
• відварні гриби – 350-400 грамів;
• ріпчаста цибуля – 3-4 штуки;
• морква – 350 грамів;
• томатний соус – 170 мл;
• олія – 170 мл;
• сіль – 2 столових ложки без гірки;
• цукор – 2 столових ложки з гіркою;
• оцет, 9% – 30 мл;
• лавровий лист – 6 листочків середнього розміру;
• запашний перець – 8 горошин.
1. Капусту шаткуємо. Тонко не ріжемо, щоб овоч зберіг текстуру. Якщо капуста пізня, підстрахуйтесь від гіркоти: залийте її окропом на 20 хвилин.
2. Далі натираємо на терку моркву. Цибулю ріжемо кубиками близько 1 см.
3. Обсмажуємо цибулю і моркву на сковороді з рослинною олією до розм’якшення.
4. Перекладаємо у великий сотейник, куди поміститься і капуста з грибами. Додаємо всю капусту і тушкуємо на середньому вогні протягом 40 хвилин. Періодично перемішуємо. Як мине час, додаємо варені гриби, цукор, сіль і добре перемішуємо. Готуємо ще 30 хвилин.
5. Через 10 хвилин вливаємо томатний соус і розмішуємо. Не додавайте соус раніше! Кисле середовище заважає капусті добре протушкуватися.
6. За 10 хвилин до кінця приготування вливаємо оцет і знову добре розмішуємо овочі.
7. Залишаємо сотейник на плиті, зменшуємо нагрів до мінімуму і розкладаємо гарячу солянку по банках. Герметично закриваємо заготівлі, перевертаємо догори дном, перевіряємо на протікання, нахиляючи баночку в різні боки. Даємо охолонути під ковдрою. Переставляємо в темну шафу.