icon clock19.09.2022
icon eye35
Смачного

Варення з груш з цедрою апельсина

Дивовижне смачне грушеве варення з цедрою апельсина з вишуканим ароматом порадує в холодні зимові дні всіх членів сім’ї. Такі ласощі можна використовувати як самостійний продукт, так і в якості доповнення до різних кулінарних страв.
Необхідно взяти:
1 кг груш;
1 кг цукру;
цедра 1 апельсина;
дрібка лимонної кислоти і кориці(за бажанням).
Основні етапи готування грушевого варення:
Груші почистити від шкірки, нарізати шматочками середнього розміру, засипати їх цукром, залишити на 1 годину.
Після того як груші пустять сік, перемішати і відправити на плиту, закип’ятити і варити 1 годину, включивши вогонь на мінімум.
Потім дати фруктовії масі охолонути протягом 4 годин.
Після закінчення часу знову поставити на плиту і варити 60 хвилин, періодично помішуючи, після чого залишити остигати ще на 3 години.
Додати цедру апельсина, лимонну кислоту і корицю до фруктової суміші, закип’ятити і тримати на маленькому вогні ще 60 хвилин.


Розлити грушеве варення по банках, закупорити і, перевернувши, укутати теплим пледом до повного охолодження.