Хата–читальня чи фотозона?

Гребінківська міська публічна бібліотека вже давно стала культурним осередком для містян. До книжкового храму йдуть і малі, і старші. І не завжди за новою літературою. У бібліотеці часто проходять акції та квести, майстер-класи та лекції, святкові заходи та літературні вікторини. Тому для багатьох гребінківців та гребінківок бібліотека стала рідною.

Працівниці читальні завжди привітно зустрічають всіх відвідувачів. Бібліограф Гребінківської міської публічної бібліотеки Олена Іващенко розповідає: «Вже багато років поспіль наші постійні користувачі приносять дарунки до бібліотеки. В більшості, дарують книги. Та часто люди хочуть поділитися сімейними реліквіями, українськими вишитими сорочками та рушниками, старовинними ужитковими предметами. За останні роки в нас зібралася ціла колекція таких старожитностей». Комусь із містян та містянок жаль викинути бабусині вишиті вироби.

Хтось хоче, аби пам’ять про майстриню-вишивальницю жила у нащадках. А старі ужиткові речі, як то рубель та прядка,  вже вдома ніякої користі не принесуть. Багато гребінківських майстринь дарують свої вироби бібліотеці, щоб прикрасити читальню. Спочатку подаровані ужиткові речі працівниці розставляли на поличках, ними прикрашали книжкові виставки . А потім виникла ідея  створити імпровізовану  стару українську хатку, з тинком, волошками та колосками, з глечиками та прядками. Окрасою хатини є подаровані вишиті сорочки та рушники, старовинні хустки. Вишиванки своїх мам та бабусь подарували читальні лікарка Любов Василівна Бельська, голова ветеранської організації Валентин Неруш. Подаровані майстринею Тетяною Борозною  вироби – ляльки-мотанки стали окрасою створеної хатини.

Є в хаті–читальні й опішнянська кераміка: макітри, глечики, різний посуд та прикраси.

        Облаштувавши імпровізовану хату-читальню, працівниці бібліотеки подумали, що для молоді це може стати цікавою фото зоною.

Тому бібліотекарки  запрошують дівчаток і хлопчиків, дорослих і малих відчути дух старовини, одягнути вишиті бабусині сорочки, хустки та капелюхи і сфотографуватися! Фотозона в хаті–читальні буде діяти до кінця серпня.