Інгредієнти:
слива – близько 1 кг;
рослинне масло – 50-60 мл;
часник – 4 зубчики;
цукровий пісок – 6 ст. ложок;
сіль – 1 ч. ложка;
коріандр мелений – 1 ч. ложка;
чорний мелений перець – 0,5 ч. ложки;
спеції сушені (кінза, базилік, майоран, кріп, петрушка, м`ята) – 1 ч. ложка;
гострий перець – 0,5 стручка.
Приготування:
В першу чергу потрібно приготувати зі слив пюре, попередньо помивши сливу, видалити з неї кісточки і хвостики. Готувати його можна кількома способами: Фрукти висипати в каструлю, налити трохи води на дно і проварити їх, щоб вони стали м`якими. Потім все вилити в сито і протерти – шкірка і кісточки залишаться в ситі. Сливу залити окропом, трохи потримати, потім зняти з них шкірку, видалити кісточки, а м`якоть подрібнити блендером. З сливи прибрати кісточки і прокрутити її через м`ясорубку. Сливу розділити на часточки, вийняти кісточки і половинки натерти на тертці, так щоб шкірка залишилася в руках. Видавити часник, гострий перець розрізати, видалити насіння і дрібно подрібнити. Додати все до сливового пюре, а також всі сушені спеції, олію, сіль і цукровий пісок. Поставити отриману масу на вогонь, після того як закипить, вогонь зменшити і тушкувати на повільному вогні 1 годину. У процесі варіння соус потрібно обов`язково помішувати дерев`яною ложкою, щоб він не пригорав. Після варіння соус стає однорідним і густим. Під час приготування цього рецепту обов`язково слід пробувати отриману масу і при необхідності додати сіль, цукровий пісок або спеції за смаком. Готовий соус зі слив на зиму розливають в стерилізовані банки і закривають стерильними кришками. З даних інгредієнтів виходить 500 мл сливового соусу. Соус за цим рецептом виходить густий, а при застиганні він стає ще густішим. Якщо готувати таку приправу до м`яса за цим рецептом на зиму, то слід збільшити кількість інгредієнтів. Все залежить від того, скільки хочете приготувати на зиму. Такий сливовий соус до м`яса подають холодним, також його можна подати і до риби, птиці, картоплі. Відмінно ця приправа поєднується з шашликом з баранини, свинини і яловичини.