Різдвяний кекс


Інгредієнти:
• 250 г борошна;
• 4 яйця;
• 480 г сухофруктів;
• 220 г цукру;
• 120 мл вершків (20%);
• 2 ч. л. спецій;
• 50 мл коньяку;
• 2 ч. л. розпушувача;
• 60 г мигдалю;
• цедра апельсина і лимона.

• Підготуємо начинку. Беремо сухофрукти (чорнослив, фініки, курагу), апельсинові цукати, а також темний і світлий родзинки по 140 грам. Повинно вийти 280 г 200 г родзинок і інших сухофруктів. Всі сушені інгредієнти потрібно добре вимити, видалити з них кісточки і порізати на дрібні шматочки.
• У невелику ємність викладаємо подрібнену «сушку», заливаємо її коньяком, перемішуємо і ставимо в холодильник на тиждень. Періодично складу треба перемішувати, щоб всі сухофрукти змогли ввібрати аромат коньяку.
• Мигдаль також потрібно підготувати і підсушити. Розігріваємо духовку до 190 градусів, горіхи кладемо на деко і йдіть їх подсушиваться на 7 хвилин. Остиглий мигдаль подрібнюємо на дрібні шматочки.
• Як тільки для начинки все буде готове, можна приступати до процесу приготування кексу. Для початку збиваємо цукор (тут можна використовувати білий, а краще тростинний) з розм’якшеним вершковим маслом. Не вимикаючи міксер, починаємо по одному вводити яйця.
• Додаємо цедру одного лимона і апельсина. Висипаємо мелені прянощі: корицю, мускатний горіх, кардамон, аніс і гвоздику. Поступово всипаємо борошно з розпушувачем і додаємо вершки.
• Тепер у тісто можна додати горіхи, ароматні сухофрукти і ретельно все перемішати.
• Беремо спеціальну форму для випічки кексів і змащуємо її маслом. Застеляємо папером для випікання, викладаємо поверх неї тісто і ставимо в розігріту до 140 градусів духовку на 3 години.
• Готовий кекс, не виймаючи з форми, прямо в гарячому вигляді просочуємо коньяком, загортаємо у фольгу і залишаємо на 12 годин.