Подяка від воїнів – захисників депутатському корпусу Гребінківської міської ради

 Сорок восьма сесія Гребінківської міської ради VІІІ-го скликання відбулася 15 жовтня в приміщенні міської ради. На початку роботи сесії міський голова В.І.Колісніченко зачитав імена наших героїв-земляків, які полягли в боях за Україну. 13 жовтня загинув на фронті наш гребінківець Олександр Чухно. Присутні вшанували полеглих хвилиною мовчання. На засіданні сесії вперше запрацювала електронна система голосування депутатів.


На початку роботи сесії перед присутніми виступив перший заступник міського голови В.М. Зінченко та зачитав подяку від 5 окремої штурмової Київської бригади за матеріальну підтримку Гребінківською міською радою та передав прапор бригади міському голові Віталію Івановичу Колісніченку.
На засіданні сесії депутати заслухали звіт заступника керівника Лубенської окружної прокуратури О.В.Безцінного про результати діяльності Лубенської окружної прокуратури у І півріччі 2024 року.
Депутати затвердили розпорядження міського голови про надання матеріальних допомог відповідно до програм Гребінківської міської територіальної громади та розпорядження міського голови щодо передачі матеріальних цінностей.
Депутати підтримали ініціативу щодо безоплатної передачі медичного обладнання у власність Гребінківської міської територіальної громади та про прийняття у власність Гребінківської міської територіальної громади з балансу апарату Полтавської обласної військової адміністрації напівавтоматичного дефібрилятора.
На сесії проголосували про передачу основних засобів в оперативне управління та про внесення доповнень до Переліку першого типу об’єктів комунальної власності Гребінківської міської територіальної громади для передачі в оренду на аукціоні.
Багато рішень сесії стосувалося вшанування пам’яті про загиблих героїв-земляків. Депутати проголосували про перейменування вулиці Злагоди на вулицю імені загиблого земляка Олександра Оніщенка в місті Гребінка та про встановлення 11 меморіальних дошок воїнам, які загинули (померли) в 2023 році. Для покращення обслуговування демобілізованих воїнів та ветеранів рішенням сесії було введено в структуру Гребінківського міського центру соціальних служб посаду фахівця із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб та внесено зміни до рішення 20 сесії Гребінківської міської ради восьмого скликання від 23.02.2022 року №1669 “Про надання соціальних послуг Гребінківським міським центром соціальних служб”.
Депутати проголосували про внесення змін до Програм Гребінківської міської територіальної громади та про внесення змін до рішення 17 сесії Гребінківської міської ради сьомого скликання від 18.02.2019 року № 565.
Також рішенням сесії було встановлено мінімальну вартість місячної оренди 1(одного) квадратного метра загальної площі нерухомого майна фізичних осіб на території Гребінківської міської територіальної громади.
Депутати заслухали звіт начальника фінансового відділу виконавчого комітету Гребінківської міської ради Н.Б. Бондаренко та затвердили звіт про виконання бюджету Гребінківської міської територіальної громади за 9 місяців 2024 року та внесли зміни до показників бюджету Гребінківської міської територіальної громади на 2024 рік.
На сесії проголосували про встановлення стипендії у розмірі 3 тис.грн талановитій спортсменці Софії Чумарній.
Депутати своїм рішенням внесли зміни до структури апарату Гребінківської міської ради та її виконавчих органів, їх загальної чисельності та внесли зміни та доповнення до Переліку адміністративних послуг, які надаються через відділ “Центр надання адміністративних послуг” виконавчого комітету Гребінківської міської ради.
Зміни були внесені до Детального плану території для будівництва сонячної електростанції за межами населених пунктів Почаївської сільської ради Гребінківського району Полтавської області.
Багато питань стосувалося розгляду звернень щодо надання дозволів на розробку документації із землеуст-рою та про затвердження документації із землеустрою.
Депутати розглянули звернення Північно-Східного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства щодо віднесення земельних ділянок до самозалісених на території Гребінківської міської територіальної громади Лубенського району Полтавської області. На сесії депутати розглянули і проголосували додаткове питання про внесення змін до Статуту Почаївської гімназії Гребінківської міської ради.
Сесію провів міський голова Віталій Колісніченко.