Пам’ятна зустріч до Дня медика

Напередодні професійного свята – Дня медичного працівника у Гребінківському краєзнавчому музеї відбулася цікава зустріч із медиками Гребінківщини.

Директор міського краєзнавчого музею Людмила Безвиненко представила гостей, привітала з прийдешнім святом, і від імені вдячних пацієнтів, земляків щиро подякувала лікарям за їхню роботу, високий професіоналізм, чуйне серце, активну громадську позицію.
Кожен з присутніх ділився своїми щемними, цікавими історіями. Із великим захопленням ми слухали розповіді досвідчених лікарів. Катерина Іванівна Орос, як заступник директора КНП «Гребінківська міська лікарня, як досвідчений лікар – терапевт може розповідати про медичну галузь нашої громади дуже багато. Вона особисто та її колеги врятували багато житті і допомогли багатьом гребінківцям у непростих життєвих ситуаціях. Катерина Іванівна привітала колег із міської лікарні та медиків Гребінківського Центру ПМСД з професійним святом. Із неприхованою радістю розповіла, що зараз колектив Гребінківської міської лікарні значно омолодився. Прийшли працювати молоді медики, які надають часто унікальну медичну допомогу. Тепер у нашій лікарні можна зробити такі оперативні втручання, які раніше можна було виконати лише на обласному рівні. Знов у нашій лікарні сформувався потужний, досвідчений і високопрофесійний колектив гінекологів. У міській лікарні надається широкий спектр допомоги в цій галузі – від проведення узд до оперативного втручання, за потреби.
Триває ремонт приймального відділення. Після його завершення це відділення працюватиме за сучасними стандартами. На місці і відразу можна буде зробити пацієнту цілий ряд життєво-необхідних досліджень. Є багато інших задумів, реалізацію яких перервала війна.
Багато нововведень і хірургічному відділенні.


«Наше відділення працює останнім часом із збільшеним навантаженням, – розповів завідуючий хірургічного відділення Віталій Засєдко, — Успішно проводяться унікальні операції по заміні суглобів. Проводимо лікування як ургентних хворих, так і планові операції. Але все ж хотілося, щоб гребінківці більше уваги приділяли своєму здоров’ю, вчасно проходили медогляди, регулярно перевіряли свої хронічні захворювання і не відкладали візит до лікаря після перших симптомів. Адже останнім часом збільшилася кількість пацієнтів, які звертаються вже в критичному стані. І тоді лікарям дуже важко надавати допомогу. Значно легше і для лікаря, і для самого пацієнта долати хворобу на ранніх стадіях, аніж рятуватися в критичному стані.»
Інші присутні лікарі підтвердили слова хірурга, і зійшлися на думці, що треба проводити більше профілактичної роботи на різних рівнях. Люди часто відкладають візит до лікаря через безгрошів’я. Так, це велика проблема, але часто буває, що є можливість проліковувати хворих за рахунок коштів НСЗУ, особливо це стосується тих, хто потрапляє у стаціонар. Гребінківська міська рада кожного місяця надає матеріальну допомогу мешканцям громади на лікування. Тим, хто потребує довготривалого або оперативного лікування.
Гостями «Гребінчиної світлиці» були також родини Гребінківських лікарів: Дмитро Арсентійович та Ганна Захарівна Ткачуки та Ольга Євгеніївна та Микола Іванович Візирі. Їхні долі поєднала спільна, дуже відповідальна, але дуже почесна професія. Багато років кожен з них у своїй галузі лікували тисячі людей, рятують життя, дають надію на одужання.


Дуже приємно, що на зустріч із ветеранами прийшли молоді лікарі Гребінківщини – лікар гінеколог Анатолій Пасюк, лікар травматолог Владислав Шердербург, лікар – гінеколог Світлана Лавринець.
Родина Бондаренків вітали лікарів із професійним святом, дякували за професіоналізм та добре ставлення, адже за час проживання в нашому місті не раз зверталися за допомогою. Також, принагідно подякували родині лікарі Візирів за те, що надали їм житло для проживання.
Зі словами щирої подяки звернулися до лікарів і Катерина Сотніченко, Ольга Снісар, Валентина Рябоконь, Олена Наталенко, Віктор Солодовник та інші.
Людмила Безвиненко розповіла про наших земляків, а нині відомих лікарів України. Навіть перший заступник міністра охорони здоров’я України Сергій Дубров народився у Гребінці. Ми вдячні усім медикам, які присвятили своє життя благородній справі!

Спасибі, лікарю, за серце співчутливе,
За світлу душу, мудрість, доброту,
За радість жити, сонечко грайливе
І за звичайну людяність просту.