Орденом «За мужність» ІІІ ступеню (посмертно) нагороджений наш земляк Едуард Ошурко

Сьогодні міський голова Віталій Колісніченко вручив Орден «За мужність» ІІІ ступеню батькові Героя – Андрію Степановичу Ошурко.


Едуард Ошурко добровольцем пішов на фронт, вступивши в ряди Збройних Сил України. Мав чітку громадянську позицію, вирішив, що буде захищати рідну землю до останнього свого подиху…
Народився і виріс Едуард в Почаївці. Навчався у Почаївській загальноосвітній школі. Як розповідають вчителі, Едуард був здібним учнем, активним у громадській суспільно-корисній роботі, був доброзичливим, мав добрі відносини з учнями школи, любив займатися спортом – грав у футбол, завжди міг прийти на допомогу. Після закінчення школи вступив до Київського національного інституту біоресурсів та природокористування.


У червні 2023 року захистив дипломний проєкт і отримав кваліфікацію «Бакалавр з агроінженерії» на механіко-технологічному факультеті НУБіП України, але, на превеликий жаль, застосувати свій фах у мирному житті не встиг… Після закінчення бакалаврату, влітку 2023 року Едуард добровольцем пішов на фронт, вступивши в ряди Збройних Сил України.


21-річний воїн, стрілець-помічник гранатометника, поліг під час штурмових дій та мінометного обстрілу з боку російської армії поблизу селища Білогорівка на Луганщині 21 жовтня 2023 року.
Едуард був хорошим другом та братом, люблячим сином, материною надією та батьковою опорою.
Вічна і нетлінна пам’ять Герою!