Орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджений наш земляк Віктор Демченко посмертно…

Сьогодні у кабінеті міського голови Віталія Колісніченка вручили Орден «За мужність» ІІІ ступеня дружині загиблого Героя Нелі Григорівні Демченко.


Жінка розповіла, що в перші дні та місяці після загибелі чоловіка було надзвичайно важко переносити біль втрати, лише діти та рідні люди допомагали їй долати біль, знаходити сили виконувати звичні справи. Каже, що найважливіше для загиблих воїнів – це те, щоб їх пам’ятали земляки…
Демченку Віктору судилася коротка життєва дорога, але він так багато встигнув зробити добрих справ, за які будуть його пам’ятати земляки.

Віктор Демченко народився 30 квітня 1978 року в селі Лисиче Славутського району Хмельницької області. 1984 року переїхав з батьками в село Покровщина Гребінківського району, а згодом – в село Овсюки. У 1985 році пішов до 1 класу Овсюківської школи. У 1993 році закінчив 9 класів, навчався в Гребінківській автошколі. До армії працював водієм у місцевому колгоспі СТОВ «Україна». У 1996 році був призваний на строкову службу. Після повернення одружився. До мобілізації працював в охоронній службі «Баришівська зернова компанія».
Коли почалася війна з російським агресором у липні 2023 року був мобілізований та вважав за потрібне стати в ряди захисників своєї сім’ї, своєї малої батьківщини, всієї України. Він виконував бойові завдання та був стрільцем-санітаром.

Наприкінці минулого року стало відомо про загибель нашого земляка. Віктор Демченко з вересня минулого року вважався зниклим безвісти. Родина Віктора з надією чекала, що він повернеться. Кожен день болів невідомістю. Але дива не сталося…



Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати рідної, близької людини. Добрий, світлий спомин про покійного захисника сильніший за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, колег, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав і шанував Віктора. Вічна і нетлінна пам’ять Герою!