Кращий воротар Гребінківської ДЮСШ – Арсеній Богуш

Завжди літня пора для школярів – найкращий час! На канікулах не потрібно ходити до школи, вчити уроки, та виконувати домашні завдання. Це час для відпочинку та подорожей, поїздок на річку та веселих ігор з друзями. Навіть на улюблені секції ходити не треба, адже тренери теж йдуть у відпустки. Та в червні спортсмени Гребінківської ДЮСШ мали змогу і потренуватися, і відпочити, і позмагатися. Адже Західна Україна приймала футболістів на збори.

Наприкінці червня на Закарпатті, у гірському місті Воловець, відбулися Всеукраїнські турніри з футболу серед дітей 2013-2014 та 2015-2016 років народження. Наші юні футболісти з Гребінки чотири дні змагалися за першість з футбольними командами з різних куточків України.


За підсумками турніру футбольна команда гравців 2013-2014 року народження Гребінківської ДЮСШ показала високий результат, поступившись лише команді – господарці турніру, та столичному ФК «Атлет». Наші футболісти вибороли ІІІ місце в запеклій грі з сильними гравцями. Крім того судді, за результатами зіграних командами ігор, визначали кращих гравців в індивідуальних номінаціях. Кращим воротарем Всеукраїнських турнірів з футболу став наш юний футболіст – Арсеній Богуш.


Діти вже повернулися з Закарпаття. Ми поспілкувалися з талановитим голкіпером Гребінківської ДЮСШ – Арсенієм Богушем, вихованцем тренера Івана Сергійовича Щеголя.


Арсеній вже закінчив четвертий клас у Гребінківській гімназії. Першою вчителькою у дітей була Лариса Василівна Пікуль. Тепер, у п’ятому класі, буде багато вчителів та предметів. Крім уроків фізкультури, Арсеній у молодшій школі зацікавився інформатикою. Та все ж з раннього дитинства хлопець надає перевагу спорту. Першого м’яча йому подарував тато Максим. Батько теж грав у футбол, навчив цій грі і сина. Коли батьки побачили, що йому подобається футбол, віддали сина до спортивної школи. Вже чотири роки Арсеній Богуш займається на футбольній секції у тренера Івана Сергійовича Щеголя. Хлопчина зрозумів секрети командної гри; був нападаючим, грав у захисті. Та останнім часом Арсеній – воротар команди. Ви б тільки бачили, з якою відвагою він «кидається» на м’яч, як майстерно боронить свої ворота!


В межах проекту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги», що проходив у нашому місті навесні, було зіграно багато шкільних та міських футбольних матчів. Арсеній – був зіркою багатьох ігор!

«Витягував» такі м’ячі, майстерно відправлені суперниками у ворота його команди! Забити гол воротареві Арсенію Богушу – ще той атракціон! Вболівальники завжди гучно вітають такі «врятовані» воротарем голи! Мама Тетяна та сестричка Оля – найвідданіші вболівальники на футбольних матчах, коли грає Арсеній.


Арсеній каже: «Влітку ми теж не припиняємо грати у футбол. Майже щодня з друзями – Євгеном Ісаченком та Назаром Горбанівським бігаємо на стадіон, щоб поганяти м’яча». І їх старання не проходять марно, хлопці відточують свою гру, удари по воротах, адже всі вони – вихованці Гребінківської ДЮСШ. Ще досі друзі пригадують красу відвіданих українських Карпат, які бачили вперше. Футболісти мали можливість у вільний від ігор час насолодитися подорожами та екскурсіями. Запам’яталося величне гірське озеро Синевир. Цікавою була екскурсія у Мукачеве.
Саме спорт допомагає Арсенію дружити та пізнавати Україну!