Додому на щиті повернувся наш земляк Сергій Марченко

Знову до Гребінківської громади надійшла трагічна звістка про загибель земляка. У боях з російськими окупантами загинув Марченко Сергій Юрійович.


Низько схиляємо голови перед пам’яттю Героя. Висловлюємо щирі співчуття всім рідним та близьким, друзям, побратимам з приводу смерті нашого земляка. Сумуємо разом з вами, підтримуємо в годину скорботи.

Народився Сергій Марченко 19 липня 1985 року у селі Наталівка. У 2002 році закінчив 9 класів Олексіївської загальноосвітньої школи. Працював у сільському господарстві. З сім’єю проживав у селищі Баришівка Київської області. У липні 2024 року був мобілізований та став на захист своєї батьківщини. Перебував у військовій частині на посаді стрільця-помічника гранатометника 1 механізованого відділення 1 механізованого взводу 1 механізованої роти. Солдат Марченко Сергій Юрійович загинув 3 вересня 2024 року під час виконання бойового завдання в зоні ведення бойових дій. У Сергія Марченка залишились дружина, батько, брат.
Траурний мітинг прощання із земляком відбувся біля рідного двору. Рідні, друзі, земляки прийшли провести Героя в останню путь. Зі словами щирих співчуттів до рідних звернулися: міський голова Віталій Колісніченко, староста Кулажинсько – Наталівського старостату Людмила Безугла, начальник відділу рекрутингу 5-го відділу Лубенського ТЦК Ігор Білоцерківець, колишній класний керівник загиблого Сергій Шовкопляс. І усі разом помолилися за упокій душі загиблого.
День звістки про смерть нашого земляка став чорним днем для його родини, для всієї нашої громади. Вічна пам’ять та слава мужньому воїну.