Десять років вже немає нашого гребінківця – Євгенія Лукаша…

Сьогодні, першого липня минуло 10 тяжких років, як у нашу Гребінківську громаду прийшла тяжка трагічна звістка про загибель Євгенія Лукаша.


Євгеній – випускник Гребінківської гімназії. Після школи ледь встигнув закінчити курси ДТСААФ, як його вже восени призвали на службу в армію. Півтора року Євгеній служив у Володимир – Волинському механіком – водієм БМП. Повернувся додому після армії, поїхав працювати будівельником у столицю. Потім будівництвом займався і в рідному місті. Одружився, у подружжя народився син Коля.
У 2014 році розпочалася неоголошена війна на Донбасі. В числі перших був мобілізований і Євгеній Лукаш. Спочатку Євген служив на військовому полігоні у Дніпропетровській області, відновлюючи практичні навички водіння БМП, стрільби зі зброї, інші військові навички.
Вже в травні їх перекинули ближче, в Донецьку область, впритул до проведення бойових дій. Служив Євгеній механіком-водієм зенітно-ракетного дивізіону 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр”.
Вже звідти надійшла інформація про смерть гребінківця Євгенія Лукаша.
На алеї Слави зібралися містяни, керівники та керівниці Гребінківської громади: міський голова Віталій Колісніченко, заступниця міського голови Леся Радченко, секретар міської ради Людмила Цапенко. Присутні поклали квіти до портрета Євгенія Лукаша та вшанували Хвилиною мовчання. Прийшли вшанувати пам’ять однокласника і його друзі.