Депутати міської ради придбали і передали бібліотекам громади 11 книг Любові Пономаренко

Нещодавно, у цей непростий час для української нації вийшла друком книга нашої землячки, відомої письменниці Любові Пономаренко «ДУША НА ГІЛОЧЦІ ЛІЩИНИ: Вибрані твори».

До вибраних творів самобутньої української письменниці Любові Пономаренко “Душа на гілочці ліщини” ввійшли її нові й найкращі новели та рання містична повість “На срібному човні”. Відкриває книгу ґрунтовне дослідження літературознавиці Наталії Філоненко, яка вважає, що надзвичайна ощадливість письменниці у висловленні зробила з неї неперевершену майстриню словесної деталі, що нагадує точність мазка художника; що проблематика епіки її текстів наскрізно екзистенційна, а її химерна проза близька до творів Ґабрієля Ґарсії Маркеса. Любов Пономаренко цікавить тотальна самотність людини, тож у багатьох творах авторка робить акцент на зображенні внутрішнього світу своїх героїв та найменших порухів їхньої душі.
Символічно, що саме 30 вересня , у Всеукраїнський день бібліотек, у залі Гребінківської міської публічної бібліотеки відбулася презентація нової книги Любов Пономаренко. Секретар міської ради Людмила Цапенко від імені керівництва міської ради, від себе особисто привітала Любов Петрівну із важливою подією у житті. Вихід у світ книги у цей надзвичайно важкий час символізує незламність духу, готовність до опору і боротьби, віра у у нашу Перемогу.

Під час одного із засідань сесії міської ради перший заступник міського голови Володимир Зінченко запропонував депутатам міської ради та усім охочим провести своєрідну культурно – просвітницьку благодійну акцію і придбати книги для освітніх закладів та бібліотек громади. Міський голова Віталій Колісніченко та багато хто з депутатів підтримали пропозицію, і прямо під час сесії здали кошти на придбання цих книг. І ось у Всеукраїнський день бібліотек під час презентації книги землячки передали у шкільні бібліотеки та у міську бібліотеку.
Під час зустрічі авторка книги Любов Пономаренко розповіла про нову книгу, подякувала усім, хто її підтримує.

«І от нарешті у цей тяжкий час склалося так, що у спілкуванні з професором інституту літератури Національної академії наук України Павлом Михедом несподівано виникла думка видати нову книгу, до якої б увійшли вибрані твори, — розповіла Любо Петрівна, –. Павло Володимирович, якого вважаю своїм учителем, підтримав її. Вдячна видавцеві зі Львова – письменникові Василю Габору, який ініціював справу. До речі,Василь Васильович уже видавав мої книги раніше, співпраця була плідна. Вдячна літературознавиці Наталії Філоненко, яка зробила глибокий аналіз моєї творчості. Уривок статті її вміщено на початку книги».
Книга має назву ”Душа на гілочці ліщини”, це назва одного із оповідань. Головна героїня твору, дівчинка, душу якої світ так і не зрозумів. Серед нас є чимало особистостей, які проходять свій короткий земний шлях з ярликами недолугих, смішних,зайвих, не таких, обмежених. Ніхто не намагається в буденності розгледіти для себе їхні душі. Цей лейтмотив багатьох творів.
Життя – це вічна боротьба і головне у цій боротьбі ніколи не здаватися!