Делегація з Гребінки на Lviv Urban Forum

1 липня –  День  архітектури України.

Напередодні делегація гребінківської громади у складі першого заступника міського голови Володимира Зінченка, секретаря міської ради Людмили Цапенко та начальниці відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства виконавчого комітету Гребінківської міської ради Лариси Рябеки повернулася зі славетного Львова. 

Наші гребінківці разом з архітекторами та мерами міст з різних країн світу брали участь у  Lviv Urban Forum. Форум тривав три дні. Всі учасники форуму запам’ятали звернення міського голови Андрія Садового:

“Вплив архітектури, вплив людей, які думають, в мистецтві, в дизайні, є критично важливим, тому що ви форматуєте міста країни. Сьогодні треба розуміти, що хто з нас має зробити, і планувати майбутнє. Це складно в часі війни, але увійшовши в цей процес, ви знайдете в собі нові сили й нові можливості”. Саме про нові сили та можливості у відновленні та розбудові нашої країни і говорили учасники форуму. Львів перетворився на потужний центр архітектури та урбаністики. На  Форумі було представлено понад 100 громад із усієї України, а загальна кількість учасників та учасниць – більше 1300 осіб.  Спікери міжнародного рівня приїхали  із Німеччини, Чилі, Скандинавії, Нідерландів, Австрії, Швейцарії, Франції, Литви, Польщі. Уряд Німеччини, зокрема Федеральне міністерство житлового господарства, міського розвитку та будівництва, а також Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку разом з Deutsche Gesellschaft für International Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, став генеральним партнером Lviv Urban Forum 2024. Інституційний партнер Lviv Urban Forum — Фундація ЗМІН. Форум підтримали Європейський Союз та Програма розвитку ООН (UNDP) в межах ініціативи «Мери за економічне зростання», Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), проєкт фонду Ukraine-Moldova American Enterprise Fund Урбан Рух «У міста є Я», Програма USAID DOBRE, Algorytm NGO, Prosperity UA, Avalon, Галсад.

Учасниця форуму, Людмила Василівна Цапенко, ділиться своїми враженнями: « На Lviv Urban Forum говорили про майбутнє України, про сучасні технології швидкого і якісного будівництва. Вразили слова архітектора із Нідерландів, який сказав, що схиляє голови перед українцями, які в часи війни думають про відбудову. Це – демонстрація сили перед ворогом!»