Бюджет Гребінківської громади за І півріччя виконано!

Засідання сорок п’ятої сесії Гребінківської міської ради VІІІ-го скликання відбулося сьогодні, 9 липня, в приміщенні міської ради.
На початку засідання сесії міський голова Віталій Іванович Колісніченко зауважив, що столична влада оголосила 9 липня Днем жалоби у зв’язку з терористичною ракетною атакою росії на цивільні об’єкти Києва, зокрема, на дитячу лікарню “Охматдит”. Міський голова також зачитав імена героїв-земляків, які віддали своє життя за Україну. Присутні вшанували загиблих, мирних жителів і військових, Хвилиною мовчання. Віталій Іванович повідомив присутніх, що від Гребінківської громади мобілізовано до війська близько 600 чоловіків, 31 воїн зник безвісти, троє знаходиться в полоні. Сподівання земляків лише на благополучне повернення своїх героїв живими та неушкодженими.


Депутати розпочали роботу та своїм рішенням затвердили розпорядження міського голови про надання матеріальних допомог відповідно до програм Гребінківської міської територіальної громади та затвердили розпорядження міського голови щодо передачі матеріальних цінностей. На сесії депутати надали дозвіл відділу культури і туризму на списання нерухомого майна.
Перед присутніми виступила начальниця фінансового відділу виконавчого комітету Гребінківської міської ради Наталія Борисівна Бондаренко. Наталія Борисівна повідомила про виконання бюджету Гребінківської міської територіальної громади за І півріччя 2024 року. План виконано на 104,9%, до бюджету громади надійшло більше від плану на 6 млн. 320,7 тис.грн. Депутати затвердили звіт про виконання бюджету Гребінківської міської територіальної громади за І півріччя 2024 року.
Також депутати внесли зміни та доповнення до Програм Гребінківської міської територіальної громади; та внесли зміни до показників бюджету Гребінківської міської територіальної громади на 2024 рік.
На сесії проголосували про присвоєння рангів посадових осіб місцевого самоврядування.
Також депутати затвердили Програми корекційної роботи з кривдниками на території Гребінківської міської територіальної громади на 2024-2028 роки; та затвердили Програми постраждалих осіб на території Гребінківської міської територіальної громади на 2024-2028 роки.
Депутати внесли зміни до рішення 10 сесії Гребінківської міської ради 8 скликання № 633 від 23.06.2021 року “Про встановлення ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на території Гребінківської міської територіальної громади”.
Багато питань стосувалося розгляду звернень громадян щодо надання дозволів на розробку документації із землеустрою.
Депутати затвердили документацію із землеустрою та внесли зміни до рішень сесій, внесли зміни до договорів оренди, та проголосували про надання земельних ділянок в користування, та про припинення права користування.
Серед додаткових питань, винесених на засідання сесії, депутати затвердили Положення про впровадження та забезпечення функціонування системи енергетичного менеджменту Гребінківської міської ради. Проголосували про надання дозволу на розробку детального плану території земельної ділянки за межами населених пунктів (біля с. Тарасівка) Гребінківської міської територіальної громади Лубенського району Полтавської області.
Також депутати внесли зміни до рішення 42 сесії Гребінківської міської ради 8 скликання від 26 квітня 2024 року № 2602; та внесли зміни до Положення про цільовий фонд у складі спеціального фонду бюджету Гребінківської міської територіальної громади.
На сесії було затверджено Статут комунального підприсмства “Гребінківський комбінат комунальних підприсмств” у новій редакції та затверджено Програму утримання та ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення та доріг комунальної власності на території Гребінківської міської територіальної громади на 2024-2026 роки.
Сесію провів міський голова Віталій Колісніченко.