Баки для сортування сміття з’явилися у Слободо – Петрівці та Сербинівці

Сортувати сміття – зараз модно і популярно. У нашій громаді розвивається культура свідомого ставлення до відходів. Не так давно у місті та у деяких селах громади встановлені баки для роздільного збирання сміття. Цей проєкт став можливим за міжнародної технічної допомоги “Підтримка ініціативи з експорту технологій захисту довкілля”, що виконується Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ.
В результаті співпраці чотирьох громад – Гребінківської та Пирятинської міських, Чорнухинської селищної та Новооржицької сільської ради було створене спільне комунальне підприємства “Екосервіс-2022”, яке займається управлінням відходами в цих громадах. За фінансової підтримки німецьких партнерів закуплено техніку для цього підприємства. А також надані контейнери для збирання відсортованого сміття – БЕЗКОШТОВНО. І надалі ця співпраця продовжується.
Сьогодні нові майданчики для збирання відсортовано сміття з’явилися у Слободо – Петрівці та Сербинівці. Тож тепер і мешканцям цих населених пунктів можна буде сортувати сміття, а значить берегти екологію.
— Нарешті і у нас у селі з’явилися баки для сортування сміття, — говорить місцева мешканка пані Віта, — Будемо сподіватися, що мешканці нашого села будуть добросовісно сортувати сміття, вкидатимуть у баки лише те, для чого вони призначені.
Встановлювати баки для сортування сміття допомагали місцеві мешканці, за що їм велика подяка від земляків.
— Від імені земляків висловлюю щиру подяку місцевим жителям – Олегу Пешніну, Станіславу Занфірову та Сергію Галадиму та іншим за допомогу у встановленні баків для сортування сміття, — говорить староста Слободо – Петрівського старостату Світлана Єфременко, — Тепер мешканці нашого старостату мають можливість відповідально ставитися до своїх побутових відходів і долучитися до загально важливої справи збереження екології. Закликаю наших мешканців ознайомитися із інструкціями, які розміщені на баках, і дотримуватися вказівок. Будемо привчати власним прикладом і підростаюче покоління сортувати сміття. Відповідальне ставлення до екології сьогодні допоможе вирішувати багато проблем у майбутньому.

Баки для сортування сміття з’явилися також і у Сербинівці.

Сучасність вимагає бути екологічно відповідальними споживачами і громадянами. Завжди думати як зменшити продукування сміття та дбати про його утилізацію.
Для того, щоб жити чисто та екологічно, потрібно опанувати нові навички поводження з відходами та не смітити. Бо жодних комунальників і техніки не вистачає, щоб прибирати за всіма.